Yeniçağ'dan Fatih ERGİN'in haberine göre, dünyanın mücadele ettiği korona virüse karşı ilaç ve aşı araştırmaları devam ederken, virüse yakalanan Medicana Kadıköy Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Murat Hakan Terekeci ve 8 doktor arkadaşı Sağlık Bakanlığı’nın önerdiği tedavinin yanında, standardize edilmiş karvakrol ile koranayı yendi.

Carmed firmasının yetkileri, Medicana Hastanesi ile birlikte 8 korona hastasına kavrakrolü Vacrol damla ve Vacrol kapsül ile uygulamaları sayesinde sonuç aldıklarını belirtirken, kavrakrolün kesinlikle tek başına kullanılmaması, aksi takdirde ölümcül etkisinin olabileceğini ifade ettiler.

Karvakrol koronaya karşı bir umut olarak ortaya çıkarken, Doç.Dr. Murat Hakan Terekeci, Yeniçağ’a açıklamalarda bulundu.

Doç.Dr. Murat Hakan Terekeci virüsü nasıl yendiğini böyle anlattı:

"Karvakrol klasik uyguladığımız tedaviler var. Bana karvakrol ulaştırıldığı andan itibaren ben onu söylendiği şekilde kullandım. Biz riskli hasta bakmıştık. Hastanemizde yatarken, genel durumu bozulması üzerine GATA’ya gönderdik. Hasta GATA’da gönderdiğimiz günün akşamı rahmetli oldu. Tabi Covid’den şüphelendik. Kendi tomografilerimizi çektirdik birkaç arkadaşımızla. Ve bizde de covid 19 pozitif çıktı. Bunun üzerine kendi hastanemize yatarak tedavilerimize başladık. Dr. Müslüm bey bir şekilde bana ulaştı ve bu durumdan bahsetti. İlacı göndermek istediğinden bahsetti. Ben de bir fitoterapist olarak karvakrole inanıyorum dedim. 'Hemen getirin, hatta buradaki arkadaşlara da kullanabiliriz' dedim. Biz kullanılması gerektiği prosedürde bunları hem içerek hem koklayarak kullandık. Ben çok düzenli kullandım ve kendimi çok rahat hissettim. Koklanabilir bir şey olduğu için ventletördeki hastalar için de bir çare olabilir. Çalışma yapmak lazım. Bu bana iyi geldi, belki başkasına gelmeyebilir. Ama inanıyorum ki, bu bizim elimizde büyük bir silah olabilir. Çünkü bu hastalıkla mücadele eden ülke bence artık dünya yönetiminde söz sahibi olacak. En kaliteli kekik Toros Dağları’nda. Bu karvakrol zaten temel olarak kekik yağının içerisinde var."

ÇOK DİKKATLİ KULLANIM GEREKTİYOR

Kekik yağının tek başına uzun süreli kullanımlarda zehir etkisi olduğu biliniyor. Karvakrolun da aynı şekilde, eğer iyi arındırılmamışsa, kabul edilebilir seviyelere getirilmemişse, toksik etkisi var. Daha da önemlisi sentetiği var. Sentetiğini içtikten iki saat sonra öldürebiliyor. Bu çok dikkatli kullanmak gereken karvakrolun  standardize edilmiş olarak alınması gerekiyor.

Editör: TE Bilişim