Yapılan duyuruda Türkiye’de kimlik ve ehliyet kartına sahip vatandaşlara çeşitli bilgilendirmeler yapılırken açıklanan verilere göre 65.4 milyon vatandaş eski kimliğini değiştirerek çipli kimlik kullanmaya başladı. Bunun yanı sıra bu verilere göre 1.5 milyonda fazla kişi kimlik kartına yüklenen sürücü belgesine yükletti. Ancak yine de milyonlarca kişi eski kimlik kartını kullanmaya devam ediyor. Süre dolmadan önce bu vatandaşların yeni kimlik kartlarını almaları gerekmektedir.

Kamupersoneli.net'te yer alan habere göre, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü resmi sitesi olan https://randevu.nvi.gov.tr/ adresinden bağlı olunan kurum için randevu alınabileceği ifade edildi. Ayrıca vatandaşlar yeni kimlik kartı alabilmek için ALO 199 hattını arayarak da randevu alabileceklerdir.

GEREKLİ EVRAKLAR

Vatandaşların yeni kimlik kartlarını alabilmeleri için bazı belgelere ihtiyaçları vardır. Bu belgeler ise şöyle paylaşıldı:

Nüfus cüzdanı/kimlik kartı, aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi

Bir adet biyometrik fotoğraf

Kimlik kartının değiştirilmesi nedeniyle: 30,00 TL,

Kimlik kartının kaybı nedeniyle: 60,00 TL’dir.

SÜRÜCÜ BELGESİ BAŞVURULARI

Sürücü belgesi başvuruları Genel Müdürlüğümüzce belirlenen 983 ilçe nüfus müdürlüğünde yapılabilmektedir. randevu.nvi.gov.tr web portalı üzerinden başvuru yapılabilen ilçe müdürlüklerini görebilirsiniz.

2022’NİN SONUNA KADAR YENİLEYİN

Vatandaşların ellerinde bulunan eski tip ehliyetlerini ise 31 Aralık 2022 tarihine kadar değiştirmesi gerekmektedir. Yangın bölgelerinde kimlik kartı, sürücü belgesi ve pasaportunu kaybedenler için açıklama yapıldı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, yangın bölgesinde kimlik kartı, sürücü belgesi ve pasaportunu kaybeden vatandaşların belgeleri ücretsiz yenilenecek.

Editör: TE Bilişim