İstanbul Adalar’daki atlı faytonların kaldırılmasının ardından Büyükşehir Belediyesi'nin sahiplendirdiği atlardan Hatay Dörtyol Belediyesi’ne verilen 100 atın kaybolduğu iddiaları üzerine adli ve idari soruşturma başlatılmıştı. Olayla ilgili açıklama yapan Hatay Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin istifa etti.

İBB HİBE ETMİŞTİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 16 Ocak 2020 tarihli oturumunda alınan kararla, Adalar'da atlı fayton taşımacılığı sonlandırıldı. Belediye, satın aldığı atları da sahiplendirdi. Türkiye'nin dört bir yanındaki belediyelere teslim edilen atlardan 100'ü 13 Ağustos 2020 ve 18 Ağustos 2020 tarihlerinde Dörtyol Belediyesi'ne hibe edildi.

100 AT KAYBOLDU

Aradan geçen süre içerisinde hibe 100 atın kaybolduğu öne sürüldü. Dörtyol Cumhuriyet Başsavcılığı da konuyla ilgili soruşturma başlattı. İlçe Tarım Müdürlüğü Dörtyol Kaymakamlığı'nın talimatları doğrultusunda konuyla ilgili başlattığı idari soruşturmayı sürdürüyor.

'ATLAR TESLİM ALINMADI'

Dörtyol Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Yıldıray Yıldız, Dörtyol Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği dilekçede konuyu anlatıp, bildirimde bulundu. Yıldız verdiği dilekçede şu ifadelere yer verdi:

"12 Nisan'da makam odama Dörtyol Belediyesi Meclis Üyeleri Hasan Özel, Mustafa Cengiz Can ziyaretime gelmişlerdir. Bu ziyaret esnasında Meclis üyesi Hasan Özel bana ‘İstanbul'dan gelen atları ne yaptınız?’ diye sormuştur, ben de cevaben bu konuda herhangi bir bilgimin olmadığını, müdürlüğümüzün herhangi bir atı teslim almadığını, ancak hatırladığım kadarıyla İnsan Kaynakları Müdürlüğü veya Yazı İşleri Müdürlüğü’nce geçtiğimiz ocak şubat ayında atlar ilgili E-belediye sistemi üzerinden bir evrak gönderdiklerini, ancak herhangi bir at teslimi alınmadığı için konuyla ilgili evrakın müdürlüğümüzle ilgili olmadığı ve geri gönderdiğimi beyan ettim. Hasan Özel de bu atların geldiğini, konuyla ilgili Veteriner İşleri Müdürü olmam sebebiyle gelen atların akıbeti konusunda bilgimin olması gerektiğini sözlü olarak beyan etmişlerdir. Bunun üzerine; konuyla ilgili tarafımdan detaylı bir inceleme yapılmıştır."

Editör: TE Bilişim