Toplum Bahçeleri ve Hobi Bahçeleri yaşatma dayanışma Derneği Başkan Vekili Menderes Özcan neden dernekleştiklerini şu şekilde anlattı:

“Aylardır hobi bahçeleri sahipleri olarak; Cumhurbaşkanımıza, Bakanlara, Milletvekillerine, siyasi parti yöneticilerine, il-ilçe yöneticilerine ve diğer yetkili kişilere, yaşadığımız mağduriyeti duyurmanın mücadelesini veriyoruz. Ulaşabildiğimiz yetkililere yaşanan mağduriyetleri anlatma mücadelesinin yanında, tüm sosyal medya ve diğer medya mecralarında çözüm için sesimizi yetkililere duyurmanın ve yaşanan mağduriyetin boyutlarını anlatmanın gayretin içerisinde olduk. Türkiye geneli sayıları yüzbinleri bulan Hobi bahçeleri sahipleri olarak, yaşadığımız mağduriyeti güçlü bir şekilde yetkililere resmi olarak iletme adına dernekleşme çalışmalarına başladık ve kısa bir sürede hobi bahçeleri sahipleri olarak, Toplum Bahçeleri ve Hobi Bahçeleri Yaşatma Dayanışma Derneğini kurduk.

Derneğimizin yönetimi;

Dernek Başkanı Neşe Kayık Öztürk,

Onursal Başkan Ali Zafer Topşir,

Başkan Vekili Menderes Özcan,

Başkan Yardımcısı Murat Külter,

Başkan Yardımcısı Metehan Bilgiç,

Başkan Yardımcısı Kamuran Konar,

Başkan Yardımcısı Hakan Kotçioğlu,

Başkan Yardımcısı Cemil Agralı,

Sayman Mustafa Yüzlükoğlu,

Sayman Yardımcısı Meltem Özkan

Sekreter Esma Nur Baykara

Sekreter Aslıhan Duyar gibi değerli ve sayıları yüzbinleri bulan hobi bahçeleri sahiplerinin yaşadığı çilenin son bulması adına gönüllü olarak çalışan arkadaşlardan oluşmaktadır" dedi.

Başkan Vekili Özcan;' Hobi bahçeleri sahiplerini, derneğe üye olmaya davet ediyorum’

Çok kısa bir sürede 1000’e yakın üyeye ulaştıkları vurgulayan Toplum Bahçeleri ve Hobi Bahçeleri Yaşatma Dayanışma Başkan Vekili Menderes Özcan, ’Hobi bahçeleri sahipleri olarak bize yaşatılan mağduriyetlerin boyutu, mağdur edilen kişi sayısı, çözüm talebi ve İnsan, Tarım ve Doğa Dostu Hobi Bahçelerinin toplumsal bir ihtiyaç haline dönüştüğünü daha yüksek sesle yetkili mercilere iletilmesi ve bu talebin dikkate alınması adına, tüm Hobi Bahçeleri sahiplerini derneğe üye olma davet ediyorum’ dedi.

Toplumsal ihtiyaç olan ‘Hobi Bahçeleri’ İnsan, Tarım ve Doğa Dostudur’

İnsan, Tarım ve Doğa Dostu Hobi Bahçelerinin, tarım alanlarına zarar verdiğine dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten Toplum Bahçeleri ve Hobi Bahçeleri yaşatma dayanışma Derneği Başkan Vekili Menderes Özcan, ’Dünyanın en gelişmiş ülkelerinin devlet teşvikleri ile Hobi Bahçelerini desteklediğini ve verilen teşviklerdeki amacın hobi bahçelerinin;

1- Küçük çocuklar ve gençler, kentsel bahçe programlarından büyük ölçüde (beslenmenin ötesinde) yararlanır çünkü bu onlara TV, oyun konsolu, tablet veya alışveriş merkezi önünde saat geçirmeye bir alternatif sunması,

2- Astım oranlarını düşürebilir, çünkü çocuklar az miktarda yerel polen tüketerek bağışıklık kazandırması,

3- Obezite ve obezite ile ilişkili hastalık riskini azaltması,

4- Taze yiyeceklere erişimi kolaylaştırması ve gıda güvenliğini iyileştirmesi,

5- Hava ve toprak kalitesinin iyileştirilmesine yardımcı olması,

6- Bitki ve hayvanların biyolojik çeşitliliğinin artmasına destek olması,

7- Kentsel mikro iklimi olumlu etkilemesi,

8- Eğitim yoluyla beslenme alışkanlıklarını iyileştirmesi,

9- Bahçe bakım faaliyetleriyle fiziksel aktiviteyi artırması,

10- Geleneksel büyük ölçekli tarıma göre dönüm başına daha fazla ürün vermesi gibi bir çok faydanın yanında yapılan bilimsel araştırmalarda , açık hava deneyimlerinin bilgi ve becerileri geliştirebileceğini, uzun süreli bellek üzerinde olumlu bir etkiye sahip olduğunu ve genel öğrenmeyi geliştirdiğini göstermesinden dolayı gelişmiş devletler hobi bahçelerini desteklemektedir. Bundan dolayı hobi bahçelerinin yıkılmasına yönelik çıkarılan yasanın ivedilikle, tüm hobi bahçelerinin yasal statüye kavuşturulması şeklinde düzenlenmesi, toplum yararına bir gelişme olacaktır’ dedi.

‘Hobi Bahçelerinin yasal statüye kavuşması, Devlet ve Millet yararına bir gelişme olacaktır’

Sözlerine söyle devam eden TToplum Bahçeleri ve Hobi Bahçeleri Yaşatma Dayanışma Derneği Başkan Vekili Menderes Özcan, ’Hobi Bahçeleri sahiplerinin geneli, dar ve orta gelirli ailelerden oluşmaktadır. Bugün hobi bahçelerinin yıkılması demek, Uzun yıllar çalışarak biriktirdikleri ekonomik varlığın ve uzun yıllar nice zorluklar çekerek verdikleri emeğin heba olması demektir. Emek verip kurdukları bahçelerin, bugün ne millet, nede devlete hiçbir fayda sağlamayacak bir kanun ile yıkılması, akıl ve izan sahibi herkesin düşünmesi gereken bir durumdur. Toplum Bahçeleri ve Hobi Bahçeleri yaşatma dayanışma Derneği olarak yetkililerden, hobi bahçeleri sahiplerinin yaşadığı bu mağduriyetin bir an önce son bulması için hobi bahçelerinin yasal statüye kavuşturulması adına gerekli yasal düzenlemenin yapılmasını talep ediyoruz. Hobi bahçelerinin yasal statüye kavuşturulması şu an yürürlükte bulunan yasanın neden olacağı büyük ekonomik kaybın önlenmesi anlamına geldiği için bu gelişme devlet ve millet yararına faydalı bir gelişme olacaktır’ dedi.

Toplum Bahçeleri ve Hobi Bahçeleri Yaşatma Dayanışma Derneği Logosu

Web sitesi: https://toplumbahceleridernegi.com/

Editör: TE Bilişim