Özgecan Aslan'ın vahşice katledilmesinin ardından 5 yıl geçerken su süre zarfı içerisinde yaklaşık 2 bin kadının öldürüldüğü belirlendi. Kadın örgütleri tarafından yapılan açıklamalarda bu rakamın artmasının sebepleri olarak değişik nedenler gösterildi.

Özgecan Aslan cinayetinin ardından 5 sene gibi bir zaman geride kalırken Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından yapılan araştırmalar neticesinde yaklaşık 2 bin kadının öldürüldüğü belirlendi. 11 Şubat 2015 tarihinde bindiği minibüs şoförü tarafından tecavüz girişimine direnen 19 yaşındaki Özgecan Aslan, vahşice öldürülmüş ve bu olay uzunca bir süre ülke gündeminden düşmemişti.

Özgecan Yasası Beklemede

Sadece 2019 senesinde 474 kadın erkek şiddetine maruz kalarak hayatını kaybederken bu kadınların 152 kadarının henüz kim tarafından öldürüldüğü belirlenemedi.

Yapılan araştırmalarda 2011 yılında en az kadın cinayeti işlendiği gözlemlendi. Platform adına açıklama yapan Fidan Ataselim ise bunda iktidarın 2011 senesinde kadına karşı şiddetle mücadelede gösterdiği kararlılıktan bahsederken şimdilerde ise bunun eksik olmasından yana sıkıntılı olduklarından söz etti.

Özgecan Yasası'nın ise Meclis'e sunulmasına rağmen halen yürürlüğe girmemesi konusunda bazı ifadeler kullanan Ataselim, bir cinayetin sonrasında ayaklanarak bir genelde vermek kadın cinayetlerinin çözümü olarak görülemeyeceğini belirterek devletin bir an önce bu yasayı kanunlaştırması gerekliliğinin altını çizdi.

Editör: TE Bilişim