Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TRT Haber canlı yayınına katıldı. Askeri kurumlarda ilk günden itibaren corona virüsüyle ilgili tedbirleri aldıklarını belirten Bakan Akar, şunları söyledi:

* Alınması gereken tedbirleri görüştük. Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’yla yakın temasımızı sürdürüyoruz. Tüm kademelerde birimler oluşturuldu. Anlık çalışmalar yapılıyor. Alınması gereken tedbirler alındı.

SİLAHLI KUVVETLERİMİZE VİRÜS SİRAYET ETMEDİ

* En önemli konu virüsün operasyon bölgelerine sirayet etmemesi. Arkadaşlarımız olağanüstü gayret gösteriyor. Şu ana kadar, kara, hava ve deniz birliklerimizde sıkıntımız olmadı.

* Bu virüs silahlı kuvvetlerimize sirayet etmedi. Karargah ve kışlalarda bütün faaliyetlerimiz asgari personelle yürütülüyor. Virüs ortaya çıktıktan sonra durum değerlendirilmesi yapıldı.

İLAÇ FABRİKAMIZDA DEZENFEKTAN ÜRETİYORUZ

* Takriben bir hafta içinde 3.5-4 milyon cerrahi maske yapabilecek durumdayız. İlaç fabrikamızda da dezenfektan üretiyoruz. Makine alımları, yeni ekipmanlar almaya devam ediyoruz. Tüm halkımıza ücretsiz göndermek için haftada 10 milyon adet maske üretimi yapacağız.

YURT DIŞINDAN DÖNEN 84 PERSONELİMİZ GÖZETİM ALITNDA

* Yurt dışından dönen personelimiz vardı, gözetim altındalar, 14 günü tamamladılar. 84 personelimiz hâlâ gözetim altında. Bu dönemde yapılması gereken atamaları da erteledik. Okullarımızı kapattık, herkes evinde devam ediyor. Bu tedbirler başarılı bir şekilde uygulandı.

* Bazı orduevlerimizi doğrudan sağlık çalışanlarına tahsis ettik. Tekniğimizi ve teknolojimizi gözden geçirip ilaç üretimine başlayacağız.

Editör: TE Bilişim