Cumhuriyet Gazetesi yazarı Barış Pehlivan, bugünkü köşesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na açılan soruşturmayı yazdı.

Başkan İmamoğlu, bir yıl önce İstanbul'un fethinin 567. yıldönümünde Fatih Sultan Mehmet Türbesi’nde düzenlenen anma törenine katılmıştı. İmamoğlu, bu esnada Fatih’in eşi Gülbahar Hatun’un da türbesini ziyaret etmişti. 

Pehlivan, İmamoğlu'nun buradaki ziyareti sırasında yürürken ellerini arkasından bağlaması nedeniyle İçişleri Bakanlığı'nın harekete geçtiğini yazdı.

"İnsan inanmakta zorlanıyor ama bakanlığın onayıyla Mülkiye Başmüfettişi görevlendirildi" diye yazan Pehlivan, geçtiğimiz hafta Ekrem İmamoğlu'nun ifadesinin istendiğini yazdı.

Pehlivan, İmamoğlu'na yöneltilen suçlamanın ise şöyle açıklandığını yazdı:

“2020 yılında gerçekleştirilen bir program kapsamında ziyaret ettiğiniz Fatih Sultan Mehmet’e ait türbede elleriniz arkanızda bağlı bir şekilde gezinmek suretiyle saygısızlık yaptığınız iddiası...” 

MURAT ONGUN AÇIKLAMA YAPTI

İBB Sözcüsü Murat Ongun, İmamoğlu'na açılan soruşturma hakkında Twitter'daki hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. "Cumhuriyet Gazetesi’nde Barış Pehlivan imzalı köşe yazısında belirtilen bilgiler ne yazık ki doğrudur" diyen Ongun, "Niyet okuma odaklı, izandan yoksun yeni bir soruşturma hazırlığı için Başkanımızın ifadesi istenmiştir" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İmamoğlu hakkında soruşturma başlatıldığı haberleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İçişleri'nden açıklama

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, İBB Başkanı İmamoğlu hakkında çıkan soruşturma haberlerine ilişkin, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bir işlemi bu. Her Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan gelen işlemlere nasıl rutin olarak yapmamız gerekenler varsa bu süreçte yürüyor." dedi.

Çataklı açıklamasında şunları söyledi:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bir işlemi bu. İstanbul Başsavcılığı bir talepte bulunmuş, sayın İmamoğlu’nun HDP’li belediye başkanlarını ziyaret ederek suçluyu övdüğü, yine ziyaret ettiği belediye başkanlarını ve anılan partiyi desteklediği, bir ziyareti esnasında Fatih Sultan Mehmet’e ait türbeye saygısızlık yaptığı iddiaları ilgili. Bu iddialara üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı bir işlem var. Bize gönderildi. Dolayısıyla her Cumhuriyet Başsavcılığından gelen işlemlere nasıl rutin olarak yapmamız gerekenler varsa bu süreçte yürüyor.

Ekrem İmamoğlu'ndan 'ellerini bağlama' soruşturmasına ilk yorum

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, hakkında başlatılan 'ellerini bağlama' soruşturmasına ilk yorumunu yaptı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı'nın soruşturması hakkında ilk açıklamasını yaptı. İmamoğlu, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Biz işimize bakalım" ifadelerini kullanıp, İBB Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi'nin inşaat sürecine ilişkin bir video paylaştı.

Editör: TE Bilişim