Yapılan alçak saldırı sonrası 33 askerimiz şehit olduğu duyuruldu. Rusya Dışişleri, İdlib’de muhaliflerle birlikte bulunan Türk askerlerinin Suriye rejim güçleri tarafından vurulduğunu iddia etmişti.

Yandaş kimliği ile tanınan Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük dün gece Habertürk’te yayınlanan “Gerçek Fikrin Ne?” programına katıldı.

Küçük programda İdlib’de şehit sayısının 60 olduğunu iddia etti.

Cem Küçük şu ifadeleri kullandı “Ruslar bizim 60 askerimizi şehit etti. Kınayamadık, yani bu ülkede Amerika daha çok eleştirildi farklıdır da yani yanlış değil. Ama Rusya 60 tane askerimizi İdlib’de bir de yalan söyledi “orada Türk askeri olduğunu bilmiyorduk” diye 60 askerimizi öldürdü sesini çıkaramadık. Yani abalıyı dövdük. İşte rejime yönelik, oraya ateş ettik. Ve hala bu mücadele devam ediyor.”

İYİ PARTİ’DEN MANİDAR SORU

İYİ Parti Eskişehir İl başkan yardımcısı Ekrem Koca ise yaptığı paylaşımda “Cem Küçük Haber Türk’te:” Rusya İdlib’te 60 askerimizi öldürdü. Orada Türk askeri olduğunu bilmiyorduk dediler bir şey yapamadık .” Bizlere 33 şehit denmemiş miydi ?” diye sordu. Yüzlerce kez paylaşılan soru hükümete tepki olarak yansıdı.

Cem Küçük, "Dün akşam Habertürk’te sehven 60 diye söylediğim İdlib’teki şehit sayımız 34’tür. Programın ilerleyen bölümlerinde düzelttim. Bütün şehitlerimize Allah rahmet eylesin" dedi. 

Editör: TE Bilişim