Azerbaycan’da trafikte seyreden bir tırın dorsesinde iki büyük resim ghörenlerin bir daha dönüp bakmasına sebep oldu.

Resimde Azerbaycan ve Türkiye’nin yakın zamanına ait iki kahramanın büyük boy resimleri yer aldı.

Resimlerden biri Mübariz İbrahimov’a diğeri ise Ömer Halisdemir ’e aitti.

Mübariz İbrahimov

Bilindiği gibi Mübariz İbrahimov’da üç renkli Azerbaycan bayrağına ilmek olup vatanın yaşaması için şehit olan Azerbaycan Türkü bir kahramandı.

19 Haziran 2010 tarihinde Mübariz İbrahimov tek başına mayınlı araziyi geçip Ermenileri işgal ettikleri Azerbaycan toprağında kıstırdı. Tek başına 45 Ermeni askerini ve subayını öldürdü. Mühimmatı bittiğinde öldürdüğü Ermenilerden aldığı mühimmat ile çarpışıp 5 saat boyunca düşman askerine karşı tek başına direndi. Sabaha doğru ise yüzlerce ermeni askerine karşı tek başına çarpıştığı muharebe alanında şehit düştü.

Ömer Halis Demir

15 Temmuz’un seyrini değiştiren isimlerden biri de Şehit Astsubay Ömer Halisdemir oldu. Şehit Ömer Halisdemir, Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevliyken komutanlığı ele geçirmeye çalışan darbe yanlısı Tuğgeneral Semih Terzi’yi göğsünden vurarak öldürmüş ve darbe girişiminin önlenmesinde büyük rol almıştır. Ömer Halisdemir, darbe yanlısı Tuğgeneral Semih Terzi’yi vurduktan sonra darbeci askerler tarafından defalarca kez vurularak şehit edilmiştir.

16 Temmuz 2016'da darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı'na girmeye çalışan Özel Kuvvetler Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Semih Terzi'yi, Özel Kuvvetler komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'dan aldığı emir üzerine göğsünden vurarak öldürdü. Bunun üzerine Semih Terzi'nin korumalarından Binbaşı Fatih Şahin ve Üsteğmen Mihrali Atmaca da otuz kurşunla Halisdemir'in hayatına son verdi. Daha sonra ise darbe yanlısı astsubaylar Nedim Şahin ve Gökmen Ata ölü ele geçirilmiş; otuz altısı ise teslim alınarak Gölbaşı Sulh Ceza Hâkimliği’nce tutuklanmıştır.

“İki Devlet Tek Millet” İşte biz bunun için güçlüyüz!

Editör: TE Bilişim