Gelen memurlar başkanın masasını ve içindeki eşyaları tutanak altına aldıktan sonra, belediyeden ayrıldılar.

Aydın'ın İncirliova ilçe belediyesinde 2014 yılında işten çıkarılan 96 işçi, Aydın İş Mahkemesine dava açtı. Davayı kazana işçiler belediyeye icra işlemi başlattı. Son yerel seçimde İYİ Parti’li Aytekin Kaya Belediye başkanı seçildi. 1 Milyon 500 bin TL alacağı olan işçiler, Başkanın makam aracına 2019 Eylül’de icra yoluyla el koydurdu.

Makam aracı almaya gelindiğinde, belediye iş makineleri ile aracın etrafı sarıldı ve araç başka bir yere götürüldü.

Belediye ödeme yaptı

96 işçinin 1 Milyon 500 bin TL alacağına karşılık, Belediye işçilerin avukatına haftalık 25 bin TL olmak üzere toplamda 400 TL ödeme yaptığını açıkladı. 1 Milyon 100 TL için icra işlemi ise devam ediyor.

09 UH 001 plakalı makam aracının götürülmek istenmesi üzerine, kaçırıldığı için icra memurları Başkan Aytekin Kaya’nın odasını haczetmek istediler. Meclis üyelerinin yanı sıra vatandaşlar ve belediyenin avukatı Demet Rincap icra memurlarını karşıladı. Memurlar, makam koltuğu dahil olmak üzere, odada bulunan eşyaları götürmek için işlem başladı. Ama kamu hizmeti verildiği için eşyalar tutanak tutularak makamda bırakıldı.

İYİ Partili Belediye başkanı Aytekin Kaya’dan açıklama

Gazetecilere açıklamalarda bulunan İYİ Partili Belediye başkanı Aytekin Kaya, işçilerin avukatının iyi niyetli olmadığını, iyi niyetli olması durumunda sorunların sıkıntısız bir şekilde çözüleceğini açıkladı.

Önceki başkanın belediyeyi borç batağına soktuğunu anlatan Kaya, bugüne kadar 10 Milyon tasarruf ettiğini ve bunlarla borçlarını kapatmaya çalıştığını, yakında ödenen borçların isim listesini belediyenin önüne astıracağını ifade etti.

Editör: TE Bilişim