AYM Üyesi Engin Yıldırım, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Enis Berberoğlu hakkında verilen 'yeniden yargılama' kararını tanımamasına göndermede bulundu. Yıldırım'a cevap İçişleri Bakanlığı'ndan geldi.

Anayasa Mahkemesi (AYM) Üyesi Engin Yıldırım, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Enis Berberoğlu hakkında AYM'nin verdiği 'yeniden yargılama' kararını tanımamasına gönderme yaparak bir paylaşım yaptı.

Yıldırım, sosyal medya hesabından yaptığı göndermede, AYM'nin fotoğrafını, "Işıklar yanıyor" notuyla paylaştı.

"HUKUKU KASTETTİM"​

Yıldırım, bir paylaşımına gelen eleştirilere ise, "Işıklar yanıyor derken hukukun ışığını kastettim, başka ışıkları değil" ifadesiyle yanıt verdi.

Paylaşımın gündem olması sonucu Yıldırım, söz konusu tweetleri silerek sosyal medya hesabını 'korumalı' hale getirdi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN YANIT GECİKMEDİ ​

İçişleri Bakanlığı ise AYM Üyesi Yıldırım'ın paylaşımına, İçişleri Bakanlığı binası resmiyle birlikte 'Işıklarımız hiç sönmüyor' notunun yer aldığı bir gönderi ile yanıt verdi.

AK PARTİLİ MUŞ: TEHDİT İMASI İÇEREN SÖZLERİ KINIYORUZ

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Twitter'dan yaptığı paylaşımda Yıldırım'a tepki göstererek “Anayasa Mahkemesi üyesinin tehdit iması içeren ‘AYM’nin ışıkları yanıyor’ sözlerini kınıyoruz. Hiçbir kurum yada kişi milli iradeye gözdağı veremez. Jüristokrasi heveslilerine bu millet fırsat vermez!” ifadelerini kullandı.

"BU NE SAÇMALIK, KENDİNİZE GELİN"

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da Yıldırım'a tepki göstererek şunları kaydetti:

"Bu saçma ve ucuz trollüğe önce AYM Başkanı ve diğer AYM üyeleri dur demelidir. AYM üyesi olmuş birinden devlet adabı, yargıç ağırlığı ve ciddiyeti beklemek hakkımız. Bu imalı ifadenin ne demek olduğunu bilmiyor muyuz? Bu ne saçmalık, kendinize gelin."

AK PARTİ SÖZCÜSÜ: AYM ÜYESİNİN ANAYASAL DÜZENİ TEHDİT ETMESİ HUKUKSUZLUKTUR

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise, AYM Üyesi Engin Yıldırım'ın anayasal düzeni tehdit ettiğini öne sürerek sosyal medya hesabından şunları söyledi:

''Demokrasimizi kimse tehdit edemez. Bir Anayasa Mahkemesi üyesi Türkiye’nin “HUKUK GÜVENLİĞİ”ni ihlal edemez. Cunta ağzıyla konuşanların anayasal düzenimizi hedef almasına müsaade etmeyeceğiz. Darbeci zihniyetin kurumlarımızda olmasına tahammül edemeyiz. Türkiye’nin demokrasiyi korumakla görevli kurumları görevlerinin başındadır. Demokrasimiz her türlü tehditten daha güçlüdür. Demokrasimizi koruma konusunda kararlılığımız kesindir. Milletimiz adına demokrasimizi korumaya yeminliyiz. AYM, kendi üyesinin Anayasal düzeni lağveden darbeci bir tarihe atıf yapmasına müsaade etmemelidir. Bir AYM üyesinin anayasal düzeni tehdit etmesi hukuksuzluktur."

İNCE'DE PAYLAŞIMDA BULUNDU

CHP'li Muharrem İnce ise Twitter hesabından, "Ciddiyet! Mahkemenin ışığı yanar adaleti olmaz, Bakanlığın ışığı hiç sönmez örgütlenen tarikatları göremez. Elektrik faturaları cep yakıyor, kurumlar ışıkla mesaj veriyor. Söndürün “ampül”leri. Işıklar yansa ne olur milletin ocağını söndürdünüz" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim