Gazeteci İsmail Saymaz, TRT Haber ve TRT Kurdî'nin 31 Mart’taki yerel seçimden önce ekrana çıkardıkları Fethullah Gülen'in kardeşi Osman Öcalan'ın ölümünü haberleştirmemesi ve Twitter'da paylaşmamasına dikkati çekti. 

Saymaz, "O ki Öcalan bu kadar önemsizdi, neden konuşturdunuz? O ki konuşturacak kadar önemsemiştiniz neden şimdi ölüm haberini vermiyorsunuz?" diye sordu.

Saymaz'ın paylaşımı şöyle:

MEKTUBU YAYINLANMIŞTI

PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan ile yapılan röportaj yerel seçimler öncesi TRT ekranlarında yayınlanmıştı. Osman Öcalan, Abdullah Öcalan’ın İmralı'dan servis edilen mektubunu ve İstanbul seçimi ile ilgili görüşlerini TRT ekranlarından aktarmıştı.

"TEKLİF TRT'DEN GELDİ"

Öcalan, tartışma yaratan programa ilişkin, "TRT’den teklif geldi. Türkiye basınına yaklaşımım her zaman olumlu olmuştur. Başka kanal olsaydı, yine görüşürdüm. Devlet görevlilerinden herhangi bir teklif gelmedi. İmamoğlu meselesini muhabir sordu. İmamoğlu gündemdeydi. Acil bir sorun olarak görüşümü dile getirdim. Kısa bir süre önce bir Cumhurbaşkanı danışmanıyla görüştük. Uzun bir görüşme oldu. PKK başta olmak üzere yaşanan durumlarla ilgili görüştük" demişti.

Editör: TE Bilişim