Programa Habererk.com imtiyaz sahibi İsmail Türk'ün yanı sıra Hukukçu - Öğretim Görevlisi

Dr. Ahmet Keşli, Öğretim Görevlisi Dr. Atakan Taptık, Gazeteci-Yazar Kenan Alpay ve Sosyolog - Yazar İsmail Öz katıldı.

İsmail Öz'ün sürekli aynı programı çıkması sebebi ile gelen konuklara, hiçte konuk sever davranmadığı, saldırgan tutumu gözlerden kaçmazken, saldırganlığının sebebinin iktidara yaranma duygusu ile yapıldığı ama bunun pekte işe yaramadığı görüldü.

İsmail Türk Akit Tv'de belki de hiç söylenmemiş bir çıkış yaparak "Herkeste bilir ki ben cemaatin hayırsızına karşı olduğum gibi hayırlısına bile karşıyım. Ben hukuk devletinden yanayım, bana göre Mustafa Kemal, çağın evliyasıdır. Bu bugün böyle değil, kırk senedir böyle düşünüyorum" dedi.

Programda Çin'in Uygur Türklerine uyguladığı zulüm konusuna gelindiğinde program sunucusu Fatih Dağıstanlı "Şimdi küresel dünyada birde Çin faktörü ön plana çıkmaya başlıyor. Bu faktör ön plana çıkmaya başlayınca acaba bu Çin Uygur bölgesi birazcık köpürtüyor mu? 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çine yaptığı seyahat var.  Yeniçağ gazetesi bunu çok yazıyorsa benim kafamda bir soru işareti olur zaten"
dedi.

Buna tepki gösteren İsmail Türk  "Yeniçağ yazarsa doğru yazar" dedi.

Suriyeler konusu gündeme geldiğinde Fatih Dağıstanlı, İsmail Türk'ü Uygur Türklerine farklı Suriyelilere farklı davranmakla suçlayınca İsmail Türk 3 yıl boyunca yurt dışında sürgün yaşadığını ve kendisinin de mülteci olduğunu, vatansızlığın ne demek olduğunu çok iyi bildiğini anlattı.

İsmail Türk şunları söyledi " Bakın ben bir buçuk yıl FETÖ'cülükten arandım ülke gezdim, Ülkem geri çağırdı geldim. Teslim oldum yargılandım akıllandım burada oturuyorum. Vatansızlık kadar kötü bir şey yoktur yaşadığınız anlarsınız.

Ben Macaristan Turan Kurultayındaydım operasyonlar olduğunda. Yeniçağ'da bütün yazar arkadaşlar tutuklandı. Bende dosyanın lideri olarak aranıyorum. Yanımda Bedrettin Dalan var dedi ki "sakın gitme, bu Ergenekon gibi, at izi it izine karışık 2 -3 sene boşuna çekersin" haklıymış doğruymuş, yoksa ben bilet arıyorum hemen geleceğim. Ne alakası var diyorum. 3 sene neler çektim.

17 yaşında hapishaneye girmiş, idamla yargılanmış, 11 sene cezaevinde yatmış, komünistler tarafından vurulmuş, ülkücüyüm. Hiçbir anımda boşluk yok.
Herkeste bilir ki ben cemaatin hayırsızına karşı olduğum gibi hayırlısına bile karşıyım. Ben hukuk devletinden yanayım, bana göre Mustafa Kemal, çağın evliyasıdır. Bu bugün böyle değil, kırk senedir böyle düşünüyorum."
dedi


Programın Tamamı

Editör: TE Bilişim