Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencisi Pınar Gültekin’in, Cemal Metin Avcı tarafından öldürülmesinin ardından Türkiye’nin birçok yerinde protesto eylemleri gerçekleştiriliyor.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Kadın Meclisleri öncülüğünde Beşiktaş Barbaros Hayrettin Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar cinayeti protesto etti.

Oyuncu Şevval Sam ve müzisyen Kalben’in de desteklediği eylemde, “İstanbul Sözleşmesini uygulayın, Pınarları yaşatın. Pınar Gültekin için sessiz kalmıyoruz” yazılı pankart açan kadınlar sık sık ‘kadın, yaşam, özgürlük’ ve ‘asla yalnız yürümeyeceksin’ şeklinde sloganlar atarak erkek şiddetini protesto etti.

Şevval Sam şu ifadelere yer verdi:

''Ben bir kadın değilim, ben bir anne değilim, bir küçük kız çocuğu değilim ben bir insanım ve benim yaşamak hakkım. Burada daha fazla erkek dostlarımızı görmek isterdim.

Çünkü aralarında karıncayı incitmeyecek iyi, şefkatli erkek dostlarımız var. Onların desteği olmazsa tek başımıza hiçbir şey yapamayız.

Anneler, babalar, kardeşler, kadınların bizzat kendileri; hak verilmez, alınır. Biz bu hakkı almak zorundayız.

Bunun için anneler çocuklarına, öğretmenler öğrencilerine, babalar kızlarına, oğullarına, şiddetin yanlış bir şey olduğunu, önceliğin yaşam hakkı olduğunu, herkesin yaşama hakkı olduğunu öğretecek ki; bu kısır döngü artık bir son bulsun.

Çünkü içimizdeki öfke, hayırlı bir şeye dönmezse biz de o şiddetin bir parçası oluruz. Bazen diyorum ki; ‘kız çocuklarına savunmayı öğretin’ Ama ben niçin buna ihtiyaç duyayım. Sosyologlar bunlarla ilgili araştırma yapsınlar, bu toplum neden bu hale geldi?

Ne zaman içimizdeki şiddet bu kadar büyüdü? Hak verilmez, alınır. Eğer baştakilerin cümlelerini değiştirmezsek, biz bu hakkı alamayız. Bu toplum birilerini takip ediyor.

Ünlü olması, siyasetçi olması, sıradan olması fark etmiyor. Bu topluma yeniden barışı, eşitliği; kadının, çocuğun yaşam hakkı olduğunu çocuklarımıza öğretmekle başlayacağız. ''

Editör: TE Bilişim