İstanbul Büyükşehir Belediyesi; taksi, dolmuş ve minibüslerin de dezenfekte edilmesi için 100 yeni mobil ve sabit istasyon belirledi. 100 noktadan 46'sı bugün faaliyete geçerken, geri kalan istasyonların da bu hafta hazır olacağı öğrenildi. 
Taksiler, İstanbul'un birçok noktasında hizmet veren araç yıkama ve oto kuaförlerinde dezenfekte edilirken, minibüsler ise Topkapı, Şirinevler, Esenler Otogar, Kadıköy Ana Minibüs Durakları, Pendik Ana Minibüs Duraklarında oluşturulan noktalarda dezenfekte ediliyor. Dezenfekte edilen araçların camlarına 'Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından dezenfekte edilmiştir' yazılı çıkartma yapıştırılıyor.

SERVİS ARAÇLARINA DEZENFEKTE YAPILMIYOR

Taksileri, dolmuşları ve minibüsleri dezenfekte eden İBB yeri olmadığı gerekçesi ile işlemi yapmadığı açıklandı.

İSAROD (İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası) yöneticilerinden Mehmet Nuri Şahin yaptığı açıklamada “Taksi, dolmuş ve minibüsleri dezenfekte eden Büyükşehir Belediyesi servis araçlarını bu işleme dahil etmedi. Oysa, Büyükşehir Belediyesinden bu dezenfekte işi için ilk talepte bulunan İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odasıdır.
Büyükşehir Belediyesi yeri olmadığı gerekçesiyle "size malzeme verelim. siz kendiniz yapın" şeklinde bir teklifte bulunmuştu. Bu teklifi kabul etmedik. Çünkü bu insan hayatı ve sağlığı ile ilgili bir şey. Yetkili kurum ve işi bilen kişiler tarafından dezenfekte işleminin yapılması lazım.
Yarın öbür gün araçlarda taşıdığımız yolcularımız, aracı kullanan şoför arkadaşlarımız yanlış bir işlemden dolayı zehirlenirse bunun hesabını kimse veremez. Bizim kabul etmediğimiz ve taksi, dolmuş ve minibüslere nasıl işlem yapılıyorsa aynı işlemi yapma noktasında ısrarcı olduğumuz yerde belediyeden malzeme alıp " bu işi kendimiz yapalım" demek bir noktada gücümüzü bölmektir. Bazı arkadaşların da buna dikkat etmeleri gerekiyor.
Büyükşehir Belediyemizin değerli başkanı ve yetkililerinin bu yanlıştan döneceklerine inanıyorum."
dedi.

Mehmet Nuri Şahin

Editör: TE Bilişim