İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, kendisine yönelik “FETÖ’cü” iddiasında bulunan partisinin İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ hakkında suç duyurusunda bulundu. İYİ Parti İstanbul ilçe başkanları ve üyeleriyle birlikte Adalet Sarayı’na gelen Kavuncu, suç duyurusu öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kavuncu, şunları söyledi:

İFTİRA VE HAKARET

– Maalesef partimizin bir milletvekilinin yapmış olduğu iftira ve hakaret eylemi taşıyan açıklamalarıyla alakalı birazdan suç duyurusunda bulunacağız. Biz hakkımızı, haklarımızı hep hukuk dahilinde aradık. Biz haklarını adalet önünde aramayı şiar edinmiş insanlarız. Benim çocukluğumdan beri yaşadığım hayat gün gibi ortadadır. Dolayısıyla bizimle alakalı en ufak bir tereddüdünüz ve şüpheniz olmasın.

EN AŞAĞILIK DAVRANIŞ BİÇİMLERİNDEN BİRİ

– Siyasi kariyerinde umduğunu bulamayan şüphelinin, kendince gündeme gelmek ve buradan siyasi bir rant elde edebilme saikiyle son yılların en iğrenç, en aşağılık davranış biçimlerinden biri olan önüne geleni FETÖCÜ ilan etme kervanına katılacak kadar alçalmış olması şüpheli açısından en hafif tabirle çok hazin bir durumdur. Bu kapsamda, şüphelinin her şeyden önce kamu vicdanı nezdinde çoktan mahkûm edildiğini görmekten memnuniyet duymaktayım. Ancak bu yeterli değildir; şüphelinin yoğun kast içerisinde işlediği bu suçun hesabını Türk yargısı önünde de vermesi gerekmektedir.

İHRAÇ EDİLMESİ İÇİN DİLEKÇELER HAZIRLANDI

Özdağ'ın partiden ihracının istenmesine yönelik tüm ilçe başkanlarının, parti tüzüğünün gerekli maddeleri uyarınca dilekçelerini hazırladıklarını belirten Buğra Kavuncu, “İstanbul'daki tüm ilçe başkanları ve Türkiye’deki bütün ilçe başkanları il başkanlarımızla gece aynı şekilde tüzüğün ilgili maddeleri uyarınca genel merkezimize ihraç istemiyle başvurularını yapacaklar” ifadelerini kullandı.

ÖZDAĞ’IN İDDİALARI

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Buğra Kavuncu’nun, FETÖ’cüleri yurtdışına kaçırmakla suçlanan eski MİT’çi Enver Altaylı’nın yeğeni olduğunu, Kavuncu’nun FETÖ ile iltisaklı olduğu belirtilen Kazakistan Türk İş Adamları Derneği'nin bir dönem başkan yardımcılığını da yaptığını açıklayarak FETÖ’cü olduğu imasında bulunmuştu.

Editör: TE Bilişim