Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Türk Milliyetçisiyim, devletten şikayetçi olmam, mağdur edilsem de tazminat diyerek milletin parasına el uzatmam ama devletin içinde bulunduğu karışık ortamı kullanarak; iftira atana, kumpas kurana dava açarım!" diye yazan Çoraklık, Sedat Peker'e yakınlığıyla bilinen Emre Olur hakkında dava açtığına dair suç duyurusu dilekçesini paylaştı.

Sedat Peker, Beyaz TV’de ‘FETÖ’cü’ denilerek hedef gösterildikten sonra gözaltına alınıp, 14 ay hapis yatan ve daha sonra beraat eden İYİ Parti Sosyal Medya Direktörü Kerim Çoraklık’a ‘kumpas’ kurulduğunu söylemişti.

Peker, yayınladığı videoların 5'incisinde yaptığı konuşmanın ilgili kısmında "Emre Olur var, Beyaz TV’de çıkıyordu, bana gelip giderdi, nasıl bir tezgah kurduğunuzu anlattı bana. Ben sağlamcı adamım, bizde kayıt kuyut sağlam olur. Bu Kerim Çoraklık var, İYİ Parti sosyal medya direktörüydü. Emre Olur’u siz Beyaz TV’ye çıkarıp, teknik böyle çok şey biliyorlar, bu bu şeylerden 'FETÖ’cüdür' diye adamı nasıl paketleyip kaç senedir ceza yatırtınız. Bana anlattı, namusluysa sorana da anlatırlar." ifadelerini kullanmıştı.

Videoda Sedat Peker ve dilekçede sözü edilen programa ait görüntüler mevcut.

DİLEKÇE İÇERİĞİ

Kerim Çoraklık’ın suç duyurusunda bulunduğu dilekçede şu ifadelere yer verildi.

Kerim Çoraklık , Ülkü Ocaklarından yetişmiş, vatanını ve milletini seven, ona hizmet eden, ülkemizdeki gelişmeleri yakinen takip edip, ülkemizin menfaatleri ve bekası için kendini sorumlu hisseden ve bu hayat düsturuyla namusu ve şerefi için yaşayan bir gençtir.

2011 yılından sonra Milliyetçi Hareket Partisi Fatih İlçe Başkanlığında ilçe başkan yardımcısı ve sosyal medya uzmanı olarak görev yapmış, sosyal medya uzmanlığının gereği olarak ATA GRUBU isimli bir sosyal medya grubu kurarak; Milliyetçi Hareket Partisi'nin "kurumsal ve yönetsel" görüşlerini sosyal medya üzerinden partililere ve takipçilere aktarma görevini yine parti politikaları doğrultusunda, partinin yazılı yazısız kuralları, disiplini ve hiyerarşisi altında üstlenmiştir. Devamla İYİ Parti'nin kuruluş sürecinden bu yana uzmanlığı çerçevesinde, İYİ Parti bünyesinde sosyal medya faaliyetlerini yürütmekte olup, hayatının hiçbir döneminde, devletin kurumlarına sızma faaliyetlerinde bulunan herhangi bir suç örgütünün, grubun, zümrenin veya şahısın maşası, adamı, müridi olmamıştır. Belki de bu yüzden dilekçemizin devamında izaha gayret edeceğimiz kurmaca iddiaların ve mizansenlerin hedefi haline gelerek demir parmaklıkların arkasına konulmuştur.

Müvekkili ve birikimini faydasına sunduğu, mensubu olduğu İYİ Parti'yi karalamak amacıyla haysiyet cellatlığına soyunan şüpheli ve Sayın Savcılığın çabalarıyla tespit edileceğine inancımızın tam olduğu , şüphelinin arkasındaki karanlık kimliklerin iftira organizasyonuyla müvekkilin özgürlüğü tam 10 ay gasp edilmiştir.

Tertip edilen kirli organizasyonla, müvekkili ve mensubu olduğu İYİ Parti'yi FETÖ çamuru atılmak suretiyle itibarsızlaştırmak amaçlanmış ve bu kirli uğurda müvekkilimin özgürlüğüne kastedilerek, yalan ve iftira niteliğindeki beyanlara, -kahrolarak, içimiz kan ağlayarak beyan etsek de- , yargı mercilerinin gereken tepkiyi verememesi neticesinde müvekkil hapsedilmiştir. Öyle ki;

Beyaz TV isimli kanalda Ne Var Ne Yok isimli programın sunuculuğunu yapan şüpheli Emre Olur isimli şahıs hiçbir bilgi, belge, delil olmaksızın adeta bir düğmeye basılarak, tanışıklığı olmayan, tanımadığı müvekkil Kerim Çoraklık hakkında akıl almaz isnatlarda bulunarak müvekkili ve mensubu olduğu İYİ Parti'yi 24 Haziran seçimleri öncesinde Fetö ile irtibatlı gösterme çabasına girişmiştir. Bahsi geçen zatın arkasında yer alan karanlık gücün maşası olduğuna ilişkin elbette şüpheye mahal yoktur ve ne yazık ki ülkemiz, şüpheli ve benzeri şahıslarca, uydurma delillerin savcılıklara sunulmasıyla başlayan operasyonları artık çok çok uzaktan anlayabilecek tecrübe seviyesine ulaşmıştır. Gelinen noktada, müvekkile kurulan kumpas, 'youtube' isimli sosyal paylaşım sitesinde yayınlarına başlayan Sedat Peker'in dahi yayınlarına kadar konu olmuştur.

Şüpheli şahıs 03.05.2018 Tarihli Beyaz TV'de yayınlanan Ne Var Ne Yok isimli programda müvekkilin atmış olduğu, Fetö ile irtibat ve iltisak olarak asla değerlendirilmeyecek bir twit dev ekrana yansıtılarak;

“Senin geçmişine baktığımızda Kerim, maalesef ki Fetö' ye hep çalışmışsın. Araştırsınlar, devletin siber ekibi araştırsın...”

“Çok bilgiye sahip olduğum için. İki yıl önce alınıyor. Zamanın, emniyet içerisindeki Fetöcüler bu adamı serbest bırakıyor.”

“Benim getiremediğim twitler var. Bundan dolayı da diyorum ki bu arkadaşlar bir ifadeye alınsınlar. Burdan çağrım siber suçlara, bu arkadaşların bilgisayarları, evde sakladıkları diskler , flash bellekler incelensin, ellerindeki sistemler başka kimsede yok. Tek tuşla 15 saniye içerisinde gündem değiştirebiliyorlar. Bunlar öyle bir alçak.”

“Tekrar tekrar özür dileyerek dördüncü kez tekrarlıyorum ki bu iki arkadaş A-LIN-MA-LI. ' Seçim öncesi hem de! Algı operasyonlarını yöneten iki tane vatan hainidir!' Devletimden ricam evlerinden eşofmanlarıyla alınmalı!”

Şeklinde beyan ve iddialarda bulunmuştur.

Adeta cahil cesaretiyle, rüzgarın arkasında olacağı düşüncesiyle , mesnetsiz ve iftira niteliğinde, hiçbir delile dayanmayan, sadece ve sadece müvekkilin atmış olduğu twitleri çarpıtmak ve salt seçim öncesinde siyasi olarak zarar verme amacıyla haysiyet cellatlığına soyunan bu şahıs, ne yazık ki emniyet güçlerimizi ve yargımızı harekete geçirebilmiş, bu yayın ve aynı dönemde şüpheli şahısın twiter üzerinden devam ettiği iftira kampanyası dolayısıyla müvekkilim 07.05.2018 tarihinde Ankara'da göz altına alınmıştır.

Şüpheli şahıs, maşası olduğu kumpasın başarılı olduğu düşüncesiyle, adeta pisliğinde boncuk bulmuşcasına, emreolurr kullanıcı adlı twiter hesabından:

“3 Mayıs günü defalarca ihbar etmiştim. Tweetleri, belgeleri ve sistemleri göstermiştim. Şükürler olsun ki güzel bir haber daha geldi. İyi Parti'nin sosyal medya uzmanı Kerim Çoraklık göz altında.” paylaşımını yaparak hain emelinin başarıya ulaştığını kamuoyuna açıklamıştır.

Şüphelinin iftirasıyla başlatılan soruşturma neticesinde 07.05.2018 tarihinde gözaltına alınan müvekkil 13 gün gözaltında tutulmuş ve 21.05.2018 tarihinde tutuklanmıştır.

Müvekkil suç teşkil eden hiçbir eyleminin olmadığı bu dosyada, uydurma deliller yaratan şüpheli zatın ihbar ve isnatları dolayısıyla 10 ay tutuklu kaldıktan sonra Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 2019/53 E. ...........K. Sayılı kararıyla .............. Tarihinde beraat etmiş ve karar kesinleşmiştir(???)

Nihai olarak yargımızın, müvekkilin suç işlemediğine yönelik bu kararı sevindirici olsa da, yukarıda arz edilen şekilde, salt siyasi olarak müvekkili ve müvekkil üzerinden İYİ Partiyi itibarsızlaştırma amacıyla kurulan bu kumpasın yargımızca farkına varılmaksızın müvekkile yaşatılanlar, ülkemiz adına ziyadesiyle üzüntü ve utanç vericidir. Hukuk güvenliğinin ne denli tehlike altında olduğunun göstergesidir.

20'li yaşlarda, yüzünde tüy bitmemiş bir zatın, kendine yaratılan suni imkanlarla televizyon ekranlarına çıkartılarak, siyasi ikbal amacıyla dizayn edildiği gün gibi ortada olan bir senaryo sonucunda, müvekkilin 10 ay tutuklu kalabilmesi, bu ülkenin 85 milyon vatandaşı için tehdittir. Bu denli sığ ve yalan iddiaların yargımızda karşılık bulabilmesi de endişe vericidir.

Ve gelinen noktada mızrak artık çuvala sığmamaktadır. Öyle ki;

Milyonlarca insanımız, ülkemizdeki güç odaklarının mücadelesine, kimilerince organize suç örgütü lideri, kimilerince iş adamı olarak tarif edilen Sedat Peker'in Youtube üzerinden yayınladığı videolardan kani olmaktadır. Yine bu şahıs tarafından 16 Mayıs 2021 tarihinde internet üzerinde https://www.youtube.com/watch?v=H6MkwG47kK0 adresinden yapmış olduğu video paylaşımında, müvekkil Kerim Çoraklık' ın yaşadığı sürece ilişkin bir takım beyan ve iddialarda bulunmuş ve yaşanan süreçte İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da yer aldığı bir kumpas kurularak müvekkilin tutuklandığını iddia etmiştir.

Müvekkil Kerim Çoraklık'a karşı kumpasın nasıl kurulduğuna ilişkin bilgileri ise bizzat şüpheli Emre Olur 'un kendisine anlattığını ifade etmiştir.

Sedat Peker'in 16 Mayıs 2021 tarihinde bahsi geçen Youtube kanalı üzerinden paylaşmış olduğu videoda , müvekkil aleyhine kurulan kumpasa ilişkin olarak, İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu'ya ithafen:

"Emre Olur var Beyaz Tv de çıkıyor, yanıma gidip gelen kardeşlerden, siz o arkadaşla nasıl bir tezgah kurdunuz. Bana anlattı... Bu Kerim Çoraklık var İyi Parti'nin sosyal medya direktörü, Emre Olur'u siz Beyaz Tv'ye çıkarıp teknik böyle çok bir şeyler biliyorlar biz o kadar teknik bilmiyoruz, ondan sonrada bu bu şeylerden bu fetöcüdür diye adamı nasıl paketleyip kaç senedir ceza yatırttınız" şeklinde açıklamalarda bulunmuştur.

Şüphelinin mesnetsiz şekilde müvekkil hakkında yaptığı açıklamalarına, delil uydurma ve ihbarına inanılmaz bir refleks göstererek eğilen emniyet birimleri ve yargımızın, salt siyasi zarar verme amacıyla, seçimden hemen önce kurulan bu kumpasa ve bu kumpas hakkında Sedat Peker tarafından yapılan açıklamalara da aynı hassasiyetle yaklaşacağından şüphemiz yoktur. Zira adaletin herkese eşit mesafede olduğuna inanmaktayız.

TCK açısından şüphelinin eylemini değerlendirmek gerekirse,

Şüpheli, müvekkil hakkında, gerek yukarıda alıntıladığımız ve ekli olarak sunduğumuz, katıldığı televizyon programındaki konuşmalarında ve twitlerinde, gerekse de, Sedat Peker tarafından yapılan açıklamalarda yer aldığı üzere, suç işlemediğini bildiği halde salt müvekkilin ceza alması için basın yoluyla iftiralarda bulunmuştur.

Şüpheli tarafından televizyon ekranında ve sosyal medyada ısrarla müvekkilin göz altına alınması talep edilmiş ve talepleri birer birer gerçekleştirilmiştir.

Müvekkilin tutuklanışına giden süreç , seçim öncesinde tutuklanmış olması, isnat edilen suç , tutuklu kaldığı süre ve yargılama sonucunda BERAAT etmiş olması bir arada değerlendirildiğinde, tüm bunların müvekkile bilinçli olarak büyük bir plan çerçevesinde yaşatıldığı gün gibi ortadadır.

Şüphelinin beyanlarına ve eylemlerine ilaveten Sedat Peker tarafından dile getirilen hususlar araştırılması ve ve kirli kumpasın aydınlatılması elzemdir.

Sedat Peker iddialarına göre ; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bilgisi dahilinde, şüpheli Emre OLUR eliyle yürütülen ve bizzat şüpheli tarafından Sedat Peker'e anlatılan bu iftira düzeninin derinlemesine bir araştırmaya muhtaç olduğu şüphesizdir. Zira bir televizyon programında twitlerin çarpıtılarak belli bir amaca hizmet eden ihbara kayıtsız kalmayarak müvekkile 10 ay haksız tutukluluk yaşatılan olayda emniyet ve yargı birimlerimizin gösterdiği hassasiyeti bu olayda da görmek müvekkilimin en tabii hakkıdır.

Neticeten şüphelinin;

Müvekkilin, herhangi bir terör örgütü üyesi olmadığını bilmesine rağmen, salt müvekkilin cezalandırılması amacıyla bilerek ve isteyerek, kasten basın yoluyla müvekkilin cezalandırılması için ihbarda bulunması karşısında;

İhbarı gerçekleştirenin bizzat şüpheli olması, bu ihbar üzerine müvekkilin gözaltına alınıp tutuklanması, 10 ay haksız yere hapis yatması, akabinde yargılama sonucunda müvekkilin atılı suçtan BERAAT etmiş olması bir arada değerlendirildiğinde, şüpheli Emre Olur'un müvekkile yönelik olarak iftira suçunu işlediği izahtan varestedir.

Türk Ceza Kanunu açısından yapılan bu değerlendirmenin ötesinde; şikayetimiz özelinde maddin tespiti gereken en önemli hususun;

Yaşananların temelinde, müvekkil MHP'den istifa ederek İyi Parti gönüllüsü olduktan ve İyi Parti Ankara İl Başkanlığın'da sosyal medya uzmanı olarak görev yapmaya başladıktan sonra , seçimlerin hemen öncesinde, siyasete dizayn verilme çabası olduğu kanaatindeyiz.

Tüm bu gerekçelerle şüpheli ve arkasındaki isimlerin müvekkile iftira kumpası kurulmasındaki rollerinin tespiti ve cezalandırılmaları amacıyla suç duyurusunda bulunma zorunluluğu hasıl olmuştur.

TALEP SONUCU :

Yukarıda açıkladığımız ve re’sen araştırılacak sebeplere binaen, şüpheli hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak hakkında kamu davası açılmasını ve cezalandırılmasını bilvekale arz ve talep ederiz.

Editör: TE Bilişim