Türkiye’deki lise öğrencilerine yönelik düzenlenen yarışmaya eğitim sendikaları ve bir çok kesimden tepki gelmişti.

"HAYALİMDEKİ DOĞU TÜRKİSTAN"

İYİ Parti Türk Dünyası Başkanlığı bir yarışma düzenleyeceğini ve yarışmanın adının ise "Hayalimdeki Doğu Türkistan" olacağını açıkladı.

Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada “Yıllardır kelâm ile anlattığımız Doğu Türkistan'ı, bu kez çizgilerimizle anlatıyoruz.

"Hayalimdeki Doğu Türkistan" temasıyla ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için düzenlediğimiz ödüllü resim yarışmamıza katılımlarınızı bekliyoruz.” denildi.

"Hayalimdeki Doğu Türkistan" resim yarışmasının “Amacı” şöyle açıklandı:

“Ezeli ve Ebedi Türk Yurdu olan Doğu Türkistan'ı nasıl bir gelecek beklediği ve yaşanan olayların hayallerini nasıl etkilediğini, çocukların gözünden tespit etmek.

Doğu Türkistan'da Çin’in yaptığı zulümlere dikkat çekmek ve toplama kamplarındaki insan hakları ihlallerine dair toplumsal farkındalık oluşturmak. Türk Milleti’nin tarihi ve vicdani sorumluluklarına dair bir hatırlatma yapmak.”

YARIŞMAYA KATILMA ŞARTLARI

-Resimler, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında üç kategoride değerlendirilecektir.

-Her kategori için yaş grupları göz önünde bulundurularak değerlendirme yapılacaktır.

-Yarışmamız, (yaş grubu dâhilindeki) herkese açıktır.

-Seçici kurulun birinci derece yakınları katılamaz.

-Süresinde gönderilmeyen ya da kargoya takılan çalışmalar kabul edilmeyecektir ve kopya/çalıntı olduğu tespit edilen çalışmalar ise diskalifiye edilecektir.

-Her katılımcı, yarışmaya daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış ve sergilenmemiş en fazla üç (3 adet) eseriyle katılabilir.

-Yarışmaya çalışma verecek olan katılımcılar, kendi anlatım biçimlerine uygun olarak her türlü teknik ve malzemeyi kullanmakta serbesttir. Her türlü boya malzemesi serbesttir. (Sulu boya, pastel boya, guaj boya, yağlı boya, kuru boya vs.)

-Yarışmaya katılacak eserlerin boyutu kullanılan malzemeye göre kâğıt zeminler için 35x50 cm’den büyük olmamalıdır.

-Eserler, sergilenmeye hazır olarak elden İYİ Parti il ve ilçe teşkilatlarımıza yahut posta veya kargo yoluyla “Mustafa Kemal Mah. 2120. Cd. No: 9 Çankaya/ANKARA İYİ Parti Genel Merkezi" adresine, 14 Haziran 2021 tarihinde seçici kurulun önünde hazır olacak şekilde teslim edilmelidir.

-*Eser Bilgi formu* eserin arkasına yapıştırılacak ve bilgilerin kimse tarafından görülmeyeceği şekilde zarf içerisine konulacaktır. Çalışmaların ön yüzünde herhangi bir yere isim yazılmaması gerekmektedir!

-Eserler, değerlendirilme aşamasına gelinceye kadar zarar görmemesi için uygun şekilde ambalajlan- malı ve gönderilmelidir. (Mümkünse mukavva karton içericinde streçlenerek gönderilmeli.)

TESLİM TARİHİ

Duyuru tarihi: 19.05.2021

Eserlerin il ve ilçe teşkilatlarına son teslim tarihi: 09 Haziran 2021

Posta ve kargo ile gönderilerin Genel Merkeze en son teslim tarihi: 14 Haziran 2021

Seçici Kurulun toplanma tarihi: 15-16-17 Haziran 2021

Sonuçların açıklanması ve ödül töreni: 21 Haziran 2021 tarihlerinde yapılacak.

YARIŞMANIN ÖDÜLLERİ

İLKOKUL

-Tablet

-Bisiklet

-Scooter

ORTAOKUL

-Tablet

-Bisiklet

-Scooter

LİSE

-Tablet

-Bisiklet

-Scooter

Editör: TE Bilişim