İzmir'de meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depremde özellikle Bayraklı ilçesinde 20 civarında binanın yıkıldığı açıklandı. AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, 1'i boğulma olmak üzere 24 kişi hayatını kaybetti. İzmir’de 743, Manisa’da 5, Balıkesir’de 2 ve Aydın’da 54 kişi olmak üzere toplam 804 kişi ise yaralandı.

AFAD açıklamasında “Ege Denizi'nde İzmir'in Seferihisar ilçesinde saat 14.51'de 6,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi” denildi. Kandilli Rasathanesi ise "Depremin şiddeti 6.9 olarak belirlendi ve depremin ardından 21 artçı kaydedildi. Bir hafta ila 10 gün boyunca 5.8'e kadar olan artçılar yaşanabilir" açıklamasında bulundu. AFAD'dan yapılan açıklamada, depremin ardından 24'ünün büyüklüğü 4'ün üzerinde 244 artçı sarsıntı yaşandığı belirtildi. Artçılar sabah saatlerinde de sürdü. Seferihisar'da 5.0 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

AFAD, İzmir'deki deprem sonrası uyardı, "İletişim için internet tabanlı haberleşme uygulamaları ve sms'i tercih edin" dedi.

Valilik kararı doğrultusunda İzmir'e girişler bir sonraki duyuruya kadar kapatıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer “Yaralılardan 24'ünün durumu ağır gözüküyor. AFAD'ın yaptığı çalışmalar ve tahminlere göre 180 vatandaşımız enkaz altında” dedi.

GECE NELER YAŞANDI

Sakarya Caddesi'nde bulunan ve deprem sırasında çöken 8 katlı binanın enkazında kalan Buse'ye telefonla ulaşıldı. Buse Hasdemir, 9.5 saat sonra kurtarıldı.

İzmir'de 285. Sokak'ta 15 yaşındaki Günay Özışık ise yaklaşık 9 saat aradan sonra gece saatlerinde enkaz altından çıkarıldı.

İşte gece devam eden arama kurtarma çalışmalarından görüntüler:

Editör: TE Bilişim