Kendisinin sahibi olduğu uzay araştırmaları şirketi Blue Origin’e ait New Shepard uzay aracı ile ABD’nin Teksas eyaletinden uzaya gitmek üzere havalanan Bezos’a tarihin ilk “sivil ve pilotsuz uzay uçuşu”nda kardeşi Mark Bezos'un yanı sıra 82 yaşındaki havacı Wally Funk ve 18 yaşındaki Hollandalı öğrenci Olivier Deamon eşlik etti.

Jeff Bezos uzaya 10 dakika içinde gidip geri dönerken aynı zamanda twitter'da Türkiye  gündeminde utanç verici bir etiket gündeme geldi. #Orkid etikenin gündeme gelmesi ise şaşkınlık yarattı. An itibariyle 17 bin twet atıldı.

ORKİD ETİKETİ NEDEN GÜNDEMDE?

Bir zincir markette çalışan genç kasiyerin alışveriş sonrası kasaya gelen müşteriye, indirimli ürünleri sayarken “Orkid var” dediği için darp edildiği ileri sürüldü.

Ekşi Sözlük’te yer alan habere göre; Genç kasiyer, “Bir ‘bayana’ orkid denmez” diyen şahsa, “İlk öncelikle bayan değil kadın” yanıtı verdi. Kasiyerin cevabı sonrasında şahıs, “Ha bayan ha kadın ikisi de aynı diyerek sen benim karıma orkid felan söyleyemezsin” diyerek kasiyere saldırdı.

Genç kasiyerin 19 yaşında olduğu ve özel üniversitede tam burslu olarak bilgisayar mühendisliği okuduğu öğrenildi. Genç kasiyerin yurt parasını karşılamak ve ailesine destek olmak için markette çalıştığı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim