Bir toplantıda Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan Biden, Erdoğan'a karşı muhalifleri desteklemeleri gerektiğini savundu.

Joe Biden, muhaliflere destek vererek, Türkiye'deki iktidarı değiştirebilecekleri yönünde sözler skandal sözlere imza attı.

ABD Başkan Adayı Joe Biden: Türkiye'de muhalefeti desteklediğimizi açıkça göstermeliyiz

New York Times'a röportaj veren Demokratların ABD Başkan adayı Joe Biden, Türkiye'de muhalefeti destekleyerek AK Parti iktidarını değiştireceğini ve en son yapabileceği şeyin 'Kürtler' (terör örgütü PKK) hakkında Erdoğan'a 'taviz vermek' olacağını söylemişti.

ABD'deki başkanlık seçimlerinde Donald Trump'a rakip olan Joe Biden’ın New York Times’a Ocak ayında verdiği röportajda Cumhurbaşkanı Erdoğan için “Onu darbeyle değil seçimle devireceğim” sözlerini de içeren konuşmasına tepkilerde geldi.

Bu tepkilerden en manidarı ise Akit yazarı Abdurrahman Dilipak’tan geldi.

Dilipak yaptığı paylaşımda “Türkiye’de, Biden’i gösterip Trump’a razı etmek isteyenlere karşı biz deriz ki, biz kuyudaki Yusuf’u Mısıra Sultan edene döndük yüzümüzü. Biz Taludun askerleriyiz ama yüzümüzü Allaha dönünce "Caludu yenmek için Davud’un sapanı yeter" diyenlerdeniz. Ebabil kuşlarından dostlarımız var.” dedi.

YANDAŞ MEDAYANIN TRUMP ANKETLERİ

Joe Biden krizinden sonra yandaş medyada “Kim Önde” anketleri yayınlanmaya başlandı. Bu anketlerde genel Trump’ın önde gittiği gözlerden kaçmadı.

İşte Sabah gazetesinin yayınladığı son anket haberi:

"A Haber Dış Haberler Editörü Eda Ulusoy, "Ortalama olarak baktığımızda Biden Trump'tan önde görünüyor. Genel olarak 7 puanlık bir fark olduğunu söyleyebiliriz. Ama kimi anketlerde bu fark 11'e kadar çıkıyor." ifadelerini kullandı.

Ancak ABD'de 2016 seçimlerindeki anketlerde Hillary Clinton anketlerde hep önde görülürken seçimlerde Trump kazandı. ABD seçimlerinde önemli olan eyaletlerde delege sayısını 270'e ulaştırmaktı. 2016 seçimlerinde bu delege sayısına Trump ulaştı."

Editör: TE Bilişim