Araştırmacılar, yöneticilerinin en az üçte biri kadın olan, borsaya kayıtlı şirketlerin, bu pozisyonlarda kadınların bulunmadığı şirketlere kıyasla 10 kattan fazla kâr ettiğini keşfetti.

Ancak cinsiyet çeşitliliği şirketi Pipeline'ın yaptığı araştırma Birleşik Krallık'taki (BK) en büyük 350 şirketin sadece 14'ünü kadınların yönettiğini ortaya çıkardı.

Londra Borsası'nda lem gören en büyük 350 şirketin bulunduğu FTSE 350'deki firmaların yüzde 15'inde ise hiç kadın yönetici yok.

Araştırmacılar, Peter adı verilen icra kurulu başkanlarının sayısının kadın CEO'lardan fazla olduğunu ortaya koydu.

Yürütme kurullarında kadın bulunmayan şirketler yüzde 1,5'lik net kâr marjına sahipken kurullarının üçte birinden fazlası kadınlardan oluşan firmalar ortalama yüzde 15,2'lik net kâr marjına ulaştı.

Araştırmacılara göre yürütme kurullarında kadın olmayan borsa firmaları, kurullarının üçte birinden fazlası kadınlardan oluşan firmalarla aynı ney kâr marjına sahip olsaydı, vergi öncesi kârda 47 milyar sterlin (yaklaşık 415 milyar TL) daha yaratılabilirdi. Üstelik bu para, BK Sağlık Sistemi'ni 5 ay boyunca idame ettirmeye yetiyor.

Editör: TE Bilişim