Milli Piyango tarihinin en yüksek ikramiyesi olan 100 milyon TL, bir adet çeyrek bilete isabet edince 75 milyon TL’lik ikramiye tutarı Türkiye Varlık Fonu’na kaldı.

Bu gelişmenin ardından “Milli Piyango’dan Varlık Fonu’na aktarılan 75 milyon TL, SMA hastası çocukların tedavilerine harcansın” sesleri yükseldi. ’75 milyon’ sözcüğü 130 binden fazla kullanımla Türkiye’de bir numaralı sosyal medya gündemi oldu.

Sanatçılardan siyasetçilere birçok ünlü isim kampanyaya destek verdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde onaylanan yasayla tedavileri için bağış kampanyası yürütülen yüzlerce SMA hastası çocuğun zor durumda kalacağı da dile getirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: Milli Piyango’dan Varlık Fonu’na aktarılan 75 milyon ₺ SMA hastası çocuklar için kullanılsın!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: Milli Piyango’dan Varlık Fonu’na aktarılan 75 milyon ₺ SMA hastası çocuklar için kullanılsın.

İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın: Yeni yasa çıktı; SMA hastalarına valilik izni olmadan yardım toplamak yasaklandı! SMA hastaları ortada kaldı! Yılbaşı çekilişinde 4’te 3’ü (75 milyon) Varlık Fonu’na kalan büyük ikramiye, SMA hastaları için kullanılsın, ikramiye onlara çıkmış olsun.

Gelecek Partisi Başkan Yardımcısı Can Cankesen: Milli Piyangonun yılbaşı çekilişinde 100 milyon TL olan büyük ikramiyenin, 75 milyon TL'si Varlık Fonuna devredildi. Vatandaşa çıkmayan ve fona devredilen 75 Milyon TL'nin SMA hastası çocuklar için harcanması 2021 yılının en güzel kararı olacaktır.

Muharrem İnce: Milli Piyango’dan Varlık Fonu’na aktarılan 75 milyon ₺ SMA hastası çocuklar için kullanılsın

Hayko Cepkin: Varlık fonuna aktarılan 75 milyon₺ SMA hastası çocuklar için kullanılsın…

Editör: TE Bilişim