Ankara ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) yönetimi, koronavirüs (Covid-19) ile birlikte 1974'ten beridir kapalı olan Maraş'ın açılmasıyla ilgili çalışmaları hız verdi.

KKTC Başbakanı Ersin Tatar ile düzenlenen ortan basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Karadeniz'de keşfettiğimiz gazı Doğu Akdeniz'de de bulacağız" dedi.

Tatar ise Kapalı Maraş'ta sahilin perşembe günü açılacağını söyledi.

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, perşembe sabah saatlerinde Kapalı Maraş'ın sahilinden istifade etmeye başlanılacağını açıkladı. KKTC Başbakanı Tatar, "Maraş meselesini her türlü siyasi rekabetin ve tartışmanın üzerinde milli bir dava olarak görüyoruz" dedi.

"Maraş meselesinde yeni bir safhaya geçiyoruz. Maraş'ta attığımız bu geri dönülmez adımın KKTC'ye, tüm hemşehrilerimize ve adanın tamamına hayırlı olmasını diliyorum." diyen Tatar, "Perşembe günü sabah saatlerinde halkımızın Maraş dahilinde istifade etmeye başlayacak." diye konuştu.

Başkan Erdoğan tarihi kararla ilgili olarak, "Maraş'ın KKTC toprağı olduğu bir gerçektir. Maraş'ın sahil şeridini halkın istifadesine sunma kararını sonuna kadar destekliyoruz." dedi.

Erdoğan, "Hiçbir özel mülk bulunmaması sebebiyle bir mağduriyete yol açılmayacağı için karşı tarafın itirazları şimdiden boşa çıkmıştır. Maraş'ın bütünüyle kullanıma açılmasını temenni ediyoruz. Bu konuda KKTC makamlarına her türlü desteği vermeye hazırız. KKTC büyüdükçe, zenginleştikçe, güçlendikçe kendisine uygulanan ambargo zincirleri de birer birer kırılmaya başlayacaktır." ifadelerini kullandı.

Ayrıntılar geliyor...

Editör: TE Bilişim