Buğra Kavuncu'nun, FETÖ'den tutuklanan eski MİT mensubu Enver Altaylı'nın kardeşleri Taha ve Cemal Altaylı'yla ortak olduğu anlaşılmıştı.

Bu iddiaları gündeme getiren İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ ise partiden ihraç edilmişti.

HABERERK YAZARINA FACEBOOK PAYLAŞIMIDAN DAVA

Habererk yazarlarından Vedat Çakıroğlu sosyal paylaşım sitesi Facebooktan yaptığı “Bu gün bir partinin İstanbul il başkanlığına aday olan bir zat adaylık açıklamasını bu ortamda açıkladı.

Birde öyle bir sunuluyor ki topluma yok yurtdışından, gelmiş yok yabancı dil biliyormuş.

Doğru Kazakistan’da FETÖ yolu ile bir zenginlik elde ettiği biliniyor. Yurt dışı hikâyesi bu. Birde

yakın akrabaları içinde FETÖ- BND ilişkisi biliniyor. (açık kaynaklarda var)

Bir devşirme olduğu biliniyordu, ama siyasi ikbal için insanların canını tehlikeye atabileceğini kimse tahmin edemiyordu herhalde.

Kesinlikle aralarında hiçbir mesafe olmayan, nefeslerin bile birbirine karıştığı bir topluluktan

Bir kaç kişide virüs olma ihtimali yok mu ve tüm topluluğa bulaştırma ihtimali yok mu?

Orman fakültesi 2’nci sınıfından terk “parlak oğlan” ifadesi yazılmıştır.” dedi.

Bu paylaşıma çok içerleyen İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu Vedat Çakıroğlu’na 5.000,00-TL manevi tazminat davası açtı.

TÜM YAZILARI

KENDİ TÜZÜĞÜNDEN HABERİ YOK

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu dava dilekçesinde “Zannediyoruz ki kendisine kurmaya çalıştığı siyasi kariyerinde kendi içinde yaşadığı kişisel hırsları ve menfaatleri lehine hareket etmeye çalışırken müvekkile tabiri caizse çamur atma lüzumu görmüştür. Zira davalı evvelden İYİ Parti Maltepe İlçe Başkanı iken, parti disiplinine uymayan davranışlarından ötürü müvekkil İstanbul İl Başkanı Mehmet Satuk Buğra Kavuncu tarafından görevden el çektirilmiştir. Davalının, bu sebeple müvekkile beslediği kişisel hırsından ötürü suç teşkil eden fiilleri işlediği kanaatindeyiz.” denildi.

CEVAP GEÇİKMEDİ

Dava dilekçesine cevap veren Habererk yazarı Vedat Çakıroğlu “Müvekkil Maltepe İlçe Başkanı değildir. Dolayısıyla da paylaşımın yapıldığı dönemde müvekkilin İyi Parti teşkilatı ile uzaktan yakından bir bağı bulunmamaktadır. Bağının bulunmadığı hususu İl Başkanı tarafından haksız ve son derece yakışıksız işbu davadaki ithamları, kullandığı üslubu ile de ortadadır. Dolayısıyla da İyi Parti Çevrelerince paylaşımın görüldüğü ve manevi zararının oluştuğu yönündeki ifadeleri son derece somut gerçeklikle bağdaşmamaktadır. Davacı hem dava dilekçesinde müvekkili görevinden bizzat el çektirdiğini hem de dilekçesinin sonunda müvekkilin Maltepe ilçe başkanı olması hasebiyle İyi parti çevrelerince paylaşımının görülmesi nedeniyle derin elem ve ızdırab içerisinde olduğunu ifade etmektedir. Bu husus kendi içerisinde çelişmektedir.” denildi.

Editör: TE Bilişim