Tabaklı köyünde yaşayan vatandaşlar, bölgenin hayvancılığa uygun olmaması ve ulaşımdaki zorluklar nedeniyle 1992- 1993 yılları arasında göç ederek yakındaki Köşkönü köyüne taşındı. Kimse yaşamamasına karşın muhtarı ve 13 seçmeni bulunan Tabaklı köyü, yıllardır kullanılmayan taş evlerin harabeye dönüşmesiyle adeta hayalet köye dönüştü.

Geceleyin ortam sessizleşince köyün çevresinden geçenler uğultu ve ıslık sesleriyle ürperiyor, hatta korkuya kapılıyor. Köyün perili olduğunu bile ileri sürenler olurken, yapılan araştırma sonucu uğultu ve ıslık seslerinin yarı açık olan pencerelerden içeriye girip diğer pencereden çıkan rüzgarın neden olduğu belirtildi. Buna rağmen köyde yaşamayı bırakanlar, geçmeye bile korkuyor. Köyü cinlerin ele geçirdiğini söyleyenler ibel oldu.

'SAĞLAM BİNA DA YOK'

Köyün göç verdiği Köşkönü köyünün eski muhtarı Mahir Özlü, çocukluğunun Tabaklı köyünde geçtiğini kaydetti. Vatandaşların Tabaklı’dan göç ettiği Köşkönü’nün 2015 yılında köy statüsüne kavuştuğunu dile getiren Özlü, “Resmiyette baktığımızda Tabaklı köyünde 13 kişinin ikamet ettiği görülüyor ama köyde yaşanacak hiçbir ev yok. Bu kişiler aslında Köşkönü köyünde ikamet ediyor” diye konuştu.

'KİMSE KALMADI'

Tabaklı köyünün eskiden 350 haneli bir köy olduğunu belirten Özlü, şöyle devam etti:
“Burası 350 haneli bir köydü. Bu köyde yaşayan vatandaşlar 1969 yılında başlayıp 1993 yılına kadar tamamen bu köyden göçtüler. Yaşayan kimse kalmadı. Tabaklı köyünün muhtarı da Köşkönü köyünde yaşıyor. 2016 yılında Köşkönü muhtarı seçildiğimde Tabaklı köyünde kimsenin yaşamadığını, buranın bir mesire alanı olarak Köşkönü köyüne bağlanmasını talep ettim. Talebime olumlu cevap çıkmadı.”

Editör: TE Bilişim