Ümran Sağban, Uşşaki tarikatının zikirlerinde ve etkinlerinde yer aldığı ifade edildi.

Sakarya Akyazı’da bulunan tarikat dergahında 12 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiası ile tutuklanan Fatih Nurullah'ın (Eyüp Fatih Sağban) eşi Ümran Sağban, boşanma davası açtı.

Gazete Duvar'dan Elvan Yılmaz'ın haberine göre, Uşşaki tarikatı lideri Fatih Nurullah’ın (Eyüp Fatih Sağban) eşi Ümran Sağban, Nurullah’ın Sakarya Akyazı ilçesi Kuzuluk Mahallesi’ndeki dergahında müridinin 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiası ile tutuklanmasının ardından kendisine boşanma davası açtı.

ZİKİR TÖRENLERİNDE YER ALMIYORDU

Aileye yakın kaynaklardan öğrenildiğine göre Ümran Sağban dava için başvuru yaptı. 1987 yılında evlenen çift, 4 çocuğu sahibi. Ümran Sağban, Uşşaki tarikatının zikirlerinde ve etkinlerinde yer almıyordu.

NE OLMUŞTU?

Sakarya’nın Akyazı ilçesine bağlı Kuzuluk mahallesinde yaşayan Uşşaki tarikatı lideri Fatih Nurullah, 12 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanmıştı. Olaydan sonra Nurullah ile mağdur çocuğun babası arasında gerçekleşen görüşmenin kaydı sosyal medya üzerinden kamuoyuna yansıdı. Ses kaydında Fatih Nurullah, çocuğa yaptığı istismarı itiraf etmiş ve olayın duyulmaması için babayı ikna etmeye çalışmıştı. Kızın babası F.A., Fatih Nurullah’tan şikayetçi olunca tarikat üyelerinin saldırısına uğramıştı.

Editör: TE Bilişim