Kuraklık Tehdidi: Türkiye'nin Dörtte Üçü Etkileniyor

Kuraklık Tehdidi: Türkiye'nin Dörtte Üçü Etkileniyor
Prof. Dr. Demir, Türkiye'deki kuraklık durumunu değerlendirdi.

Prof. Dr. Demir, yaptığı açıklamada Türkiye'nin büyük bir kısmının kuraklık riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Ülkenin dörtte üçünün bu durumdan etkilendiğini vurgulayan Demir, iklim değişikliğinin etkilerinin giderek daha belirgin hale geldiğini ifade etti.

Ayrıca, tarım alanında yaşanan sıkıntılara dikkat çeken Prof. Dr. Demir, su kaynaklarının azalmasının gıda üretimini olumsuz yönde etkileyebileceği konusunda uyarılarda bulundu. Uzmanlar, bu durumu önlemek için acil tedbirlerin alınması gerektiğini savunuyor.

Son olarak, kuraklığın sadece tarımı değil, aynı zamanda su temini ve enerji üretimini de tehdit ettiğine işaret eden Demir, toplumun bu konuda bilinçlenmesi gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.