Aliyev, France 24 televizyonuna verdiği röportajda, Türkiye’den alınan SİHA’larla ilgili soruyu yanıtlarken, “kaç SİHA aldınız?” sorusuna karşılık “yeterince” dedi, sayı vermedi.

İlham Aliyev, “Bu silahlar çok modern, gelişmiş silahlar. Size sadece Türkiye’den aldığımız bu dronlar sayesinde 1 milyar dolarlık Ermeni askeri teçhizatını imha ettiğimizi söyleyebilirim. Şüphesiz başka kaynaklardan aldığımız dronları da kullanıyoruz. Top sistemleri kullanıyoruz, daha bir sürü teçhizat kullanıyoruz” dedi.

Haydar Aliyev, “1 milyar dolar Ermenistan için büyük bir kayıp. Bu kadar askeri teçhizatı alacak parayı nereden buluyorlar, büyük ihtimalle bedava alıyorlar” diyerek, üçüncü güçlerin Ermenistan’a askeri yardım yaptığını ima etti.

Haydar Aliyev, Azerbaycan’daki Türk F-16’ları hakkında da, askeri tatbikattan sonra kaldıklarına işaret etti, “ama onlar yerde, havada değil” dedi.

Ermenilerin sivil hedefleri acımasızca vurduğunu söyleyen Aliyev, Azerbaycan ordusunun asla kasıtlı olarak sivil hedefleri vurmadığının altını çizdi.

Editör: TE Bilişim