Sedat Peker, son videosunda kolunu keseceğini söyleyerek "Yalan çıksın bileğimi kökünden keserim. Ağar, Mansimov'u öldürtmek için polisi şehit eden bir kişiyi Türkiye'ye getirdi" dedi.

Bir önceki videosunda olduğu gibi yine eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar hakkında konuşan Sedat Peker, Ağar'ın Azerbaycanlı iş adamı Mübariz Mansimov'u öldürtmek için polis katili bir kişiyi Türkiye'ye getirdiğini söyledi.

"AĞAR, MANSİMOV'U ÖLDÜRTMEK İÇİN POLİS KATİLİNİ TÜRKİYE'YE GETİRDİ

Peker, Ağar'ın bir polisi öldüren kişiyi Mansimov'u öldürmek için Türkiye'ye getirdiğini de iddia ederek, şöyle konuştu:Guli, devlet deport etti, Edirne'de organize şube müdürlüğü ile girilen çatışmada bir polisimiz şehit oldu, bu kişinin adamları yaptı, elde delil olmadığı için dava açamıyoruz dediler. Deport Türkiye'ye girmemek üzeredir. Ben o ülkenin başbakanını tanıyorum, Makedonya liderinin evinde misafir oldum, üç gün ihlalden deport aldım, onu kaldıramıyorum, ülkeye giremiyorum. Organize şube polisini öldüren, öldürdüğü devletin resmi yazısında, deport kararında olan kişiyi deportu kaldırıp Türkiye'ye getirtti derin devletimizin başı.

"YALANSA BİLEĞİMİ KESERİM"

Böyle bir şey yoksa bileğimi kökünden keserim. Parmaktan vazgeçtim, çolak Sedat olacağım. Bunu cumhurbaşkanı yapamaz, polis katili ya. Mehmet Ağar getirtti bunu. Niçin biliyor musunuz? Mansimov'u öldürmesi için. Oradaki yat limanının özelliğini biliyor musunuz, 40-50 metre büyüklüğündeki yatların yanaşabildiği o bölgedeki tek liman. Yani gemi büyüklüğünde yatlar. Yani 4, 5 ton kokainlerin getirileceği limanlar. Ya Mübariz orada, yaşayan bir insan.

"MANSİMOV DİŞLİ ÇIKTI"

Guli ne oldu biliyor musunuz? Ben Türkiye'de çok güçlüyüm, Mehmet Ağar'la aram iyiydi diyordu, ne oldu biliyor musunuz? Öldü. Bodrum'daki bu limanı küçümsemeyin. Değerinin bir milyar dolar olması önemli değil. 5 ton her gemide gelse her biri bir yat limanı alır. Mübariz dişli çıktı, uğraşıyor geri alacağım diye.

GULİ NASIL ÖLDÜRÜLDÜ?

Azerbaycanlı Lotu Quli (Guli) lakaplı Nadir Salifov Temmuz 2020’de Antalya'da bir otelde yemek yerken, arkadaşı tarafından başından tek kurşunla vurularak öldürüldü. Kaçan cinayet şüphelisi ise Denizli- Antalya karayolunda yakalandı.

Olay, Serik’e bağlı Boğazkent Mahallesi’nde bir otelin restoranında meydana geldi. Salifov, birlikte yemek yediği bir erkek arkadaşı tarafından başından tek kurşunla silahla vuruldu. Hastaneye götürülen Salifov kurtarılamadı. Kimliği açıklanmayan cinayet şüphelisi Antalya- Denizli karayolunda uygulama yapan polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

MÜBARİZ MANSİMOV'UN MEHMET AĞAR AÇIKLAMALARI VE YAT LİMANI BELGELERİ

Şubat 2021’de habererk.com’da yayınlanan “Mubariz Gurbanoğlu Mansimov raporu” haber oldukça ses getirmişti.

Bu raporda Mansimov'un şirketlerini gasp etmeye çalışan ve bir kısmı başarılaı olan kendi çalışanları hakkındaki iddialar ve bu iddiaları destekleyen belgeler yer almıştı.

Habere gitmek için tıklayınız

Şubat 2021’de yayınlana haberde özellikle Mehmet Ağar konusunda dikkat çekilmeye çalışmış. Başarılıda olmuştuk.

MUBARİZ MANSİMOV'UN MEHMET AĞAR HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİ VE FLAŞ BELGELER

Mubariz Mansimov instagram sayfasında yayınladığı mektupta, SOCAR Başkanı Rövneg Abdullayev ve SOCAR’ın ortağı Anar Alizade tarafından, 4 eski Palmali çalışanın eliyle kendisine tuzak kurulduğunu, eski bakanlardan M.A.’nın (Mehmet Ağar) bu işte onlara destek olduğunu belirtmişti.

Mubariz Mansimov cezaevinden gönderdiği mektupta şöyle yazıyor: “Bunlar yalan ve iftiralarında eski bakanlardan M.A.’yı (Mehmet Ağar) SOCAR ve başka bir kuruluşla (RSR Holding) finanse edip beraber hareket etmişler, savcı ve hakimlere para yedirmişler.”

YAT LİMANI

Palmarina yat limanını işleten Bodrum Yalıkavak Turizm ve Yat Limanı Yatırımları ve Ticaret A.Ş.’de Mehmet Ağar’ın oğlu Tolga Ağar 2014-2018 yıllarında genel müdür ve yönetim kurulu başkanı görevini yürütmüştür.

2018 yılında AK Parti milletvekili seçildikten sonra, yönetim kurulu başkanlığı görevine Tolga Ağar’ın babası, eski içişleri ve adalet bakanı Mehmet Ağar atanmıştır. Mehmet Ağar hala Bodrum Yalıkavak Turizm ve Yat Limanı Yatırımları ve Ticaret A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkanı görevini yürütmektedir.

Belge - 53.1

Belge - 53.2

Anar Alizade hala Bodrum Yalıkavak Turizm ve Yat Limanı Yatırımları ve Ticaret A.Ş. şirketinin sahibidir. Bodrum Yalıkavak Turizm ve Yat Limanı Yatırımları ve Ticaret A.Ş. BYK Otel İşletmeleri Yatırım ve Turizm Limited şirketine (eski adıyla, Palmali Otel İşletmeleri Yatırım ve Turizm Limited şirketi) bağlı. BYK Otel İşletmeleri Yatırım ve Turizm Limited şirketi Malta’da kayıtlı Yalikavak Holding Limited (eski adıyla, Palmarina Holding Limited) şirketine bağlı. Yalikavak Holding Limited Dubai’de kayıtlı Aspect Consultancies -F.Z.E şirketine bağlı. Aspect Consultancies- F.Z.E Singapurda kayıtlı RSR Holding PTE LTD şirketine bağlı. RSR Holding PTE LTD Dubai’de kayıtlı Sirius Consultancies F.Z.E. şirketine bağlı. Sirius Consultancies F.Z.E.’nin sahibi Anar Alizade.

Sirius Consultancies F.Z.E Belgesi

Şubat 2016’da hileli hisse devrinden önce, Palmali Otel İşletmeleri Yatırım ve Turizm Limited şirketi ise Palmali Otelcilik Turizm ve Acentelik Limited Şirketine bağlıydı. Dolayısıyla Palmarina yat limanının sahibi Palmali Otelcilik Turizm ve Acentelik Limited Şirketiydi. Palmali Otelcilik Turizm ve Acentelik Limited Şirketinin sahibi eskiden Palmali Gemi Hizmetleri ve Acentelik A.Ş. şirketiydi.

Ancak Anar Alizade (Aliyev) 2012 yılında Palmali Otelcilik Turizm ve Acentelik Limited Şirketinin %50’sini Singapur’da kayıtlı RSR Holding üzerinden satın aldı.

Böylece, Palmarina yat limanına ortak oldu. RSR Holding Palmali Otelcilik Turizm ve Acentelik Limited Şirketine ortak olduktan sonra, Mansimov’a ait Palmali Gemi Hizmetleri ve Acentelik A.Ş. ve Anar Alizade’nin sahip olduğu RSR Holding’in her biri Palmali Otelcilik Turizm ve Acentelik Limited Şirketinde %50 pay sahibi oldu.

Belge - 62.1

Belge - 62.2

Belge - 62.3

Belge - 62.4

Belge - 62.5

Belge - 62.6

Şubat 2016’da ise Palmali’de imza yetkisi bulunan yöneticilerin - Alaattin Aykaç, Ali Kemal Çelikten ve Fatih Berber’in aracılığıyla hileli hisse devri gerçekleştirildi ve Anar Alizade Palmarina yat limanının tek sahibi oldu.

2016 yılında ayrıca Palmali Emlak Geliştirme Otelcilik ve Turizm A.Ş. şirketinin hisseleri de Malta’da kayıtlı Palmarina Holding Limited şirketine devredilmiş, daha sonra Palmali Emlak Geliştirme Otelcilik ve Turizm A.Ş.’nin ismi Levist Emlak Geliştirme Otelcilik ve Turizm A.Ş. olarak değiştirilmiştir. Ayrıca bu şirketin bünyesinde bulunan İstanbul Edition otelinin ismi Hyatt Centric Hotel olarak değiştirilmiştir.

Belge - 63.1

Belge - 63.2

Mubariz Mansimov 2019 yılında sosyal medya hesabından yayınladığı açıklamada işadamı Anar Alizade’yi (2014 yılına kadar Aliyev soyadını kullanıyordu) ve SOCAR’ın Pazarlama ve Operasyon Departmanının müdürü Adnan Ahmadzade’yi halkın servetini çalmakla suçlayarak SOCAR ile ortaklıktan ayrılmasının nedenlerini açıklamıştır:

“Yeter devletten çalıp, halkın cebine girdiniz! Bir zamanlar ortak olduğum, hırsız olduğunuzu gördükten sonra ortaklıktan ayrıldığım SOCAR Trading’deki oyunlarınızdan yazsam, bu dünyada kendinize yer bulamazsınız. Bir zamanlar kapımda bekleyen Anar Aliyev şimdi böbürlenerek SOCAR Trading’i böyle kurdum, şöyle kurdum diyor. Benim ilişkilerim olmasaydı, yerinizden kıpırdayamazdınız. Devletin itibarını suiistimal edip, halkımın servetiyle kendinize saltanat kurdunuz. Adnan Ahmadzade, tüm dünya sizin servetinizi konuşuyor. Araba, şirket, mülklerinizi konuşuyor. Son 4 yıldır Palmali’yi bitirmeye çalışıyorsunuz. Başaramayacaksınız!”

PAYLAŞIM LİNKİ

https://www.facebook.com/351395268390997/posts/1011697532360764/

Editör: TE Bilişim