Saadet Partisi, Has Parti ve Mazlum-Der'in kurucusu olan, eski milletvekillerinden Merve Kavakçı'nın eski eşi, Prof. Dr. Cihangir İslam, son çıkarılan kanun hükmünde kararname ile meslekten ihraç edildi. İslam, 90'lı yıllarda da Ankara Üniversitesi'nden üç kere atılmıştı.

KHK ile atılan insanlar için 'postmodern toplama kampı' benzetmesi!

KHK ile meslekten ihraç edilenlerle ilgili, 'postmodern toplama kampı' benzetmesi yapan Prof. İslam, "Aşağı yukarı 100 bini aşkın KHK'dan atılan, ihraç edilen, pasaportları alınan, maaşları kesilen, şuanda gerçekten ailelerinin sefalet yaşadığını bildiğim bir güruh var. Ben bu topluluğa aslında postmodern toplama kampına alınmış bir topluluk diyorum. Başörtüsü yasakları ile ilgili ikna odalarına karşı bir akademisyen ruhların gaz odası diye tanımlamıştı. Mükemmel bir tespitti, sonuna kadar katılıyorum, bende buna bu postmodern bir toplama kampı diyorum. İnsanları bitirme, hiç etme, yok etme teşebbüsüdür" şeklinde konuştu.

"Gücün kutsallığına teslim oldular!"

İktidarların hakikatle yola çıkıp zaman içinde güce, gücün kutsallığına teslim olabildiğini söyleyen İslam, "Bugün de bunun çarpık bir örneğini yaşıyoruz, çözüm hukuku tekrar işler hale sokmaktır" önerisinde bulundu.

"Sözün engellenmesi Peygamberlerin değil, Firavunların politikasıdır"

"Onlar sözü işitirler ve en güzeline uyarlar" ayetini hatırlatan Prof. İslam, bu ayetin ifade özgürlüğünü savunduğunu söyledi ve şöyle konuştu:

"Ben bunu müslümanlara hatırlatıyorum. 'Onlar sözü dinler ve güzeline uyarlar.' Nedir bunun anlamı? Bütün sözleri dinleyeceksiniz. Sözün söyletilmemesi Nebilerin, Peygamberlerin, bilgelerin politikası değildir, sözün engellenmesi Firavunların politikasıdır. Bu politika, baskıcı unsurların, tarih boyunca insanlara musallat olmuş despotların politikasıdır."

"Bu anayasa otoriterleşmeye doğru götürür"

Yöneticilerin, bir toplum üzerindeki hakimiyetini artırmanın, dinin temel felsefesine ters düştüğünü ifade eden İslam, "Din sivil bir şeydir. Din, resmi bir kurumsallaşma yönünde değil, insanlardan ve toplumlardan yana olan bir çağrıdır. Bu anayasanın bizi otoriterleşmeye doğru götüreceğini, hatta yarın öbür gün hukuk cambazlarının elinde totariterleşmeye yol açabileceğini düşünüyorum. Bu yetkileri bana versen korkarım kabul etmem" diye konuştu.

İslam programda ayrıca mal biriktirme ve miras konusunda da şu çarpıcı sözleri ifade etti:

"Biz, miras bırakmamış bir Peygamberin takipçileri olduğumuzu söylüyoruz ama insanlar zenginleştikçe daha çok itibar gösteriyorsunuz. Şu dünyayı tapusuz olarak ve mal biriktermeden terk edebilecek bir tane yiğit yok mu, hedef olarak niye bunu göstermiyorsunuz?"

Editör: TE Bilişim