Meteoroloji'den İstanbul için yoğun kar yağışı uyarısı geldi. İstanbul Valiliği tarafından yapılan bildirimde de kar yağışının 6 Şubat Perşembe gününden itibaren etkili olacağı ve sıcaklıklarda da düşüş yaşacağı ifade edildi.

Ve Meteoroloji'den beklenen kar yağışı uyarısı geldi. 6 Şubat Perşembe günü öğle saatlerinden sonra İstanbul'un yüksek kesimlerinin kar yağışından etkileneceği ve akşam saatlerinden itibaren de ilçelerin çoğunda buz ve don olaylarının görüleceği ifade edildi. Yaklaşık 10 derece birden düşecek olan sıcaklıkların sıfırında altında seyredeceği belirtildi.

Perşembe Kar Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada İstanbul'da yeni haftada 4 Şubat Salı günü rüzgarla birlikte ertesi gün 5 Şubat Perşembe günü yağmurun kuvvetli yağacağı ve ardından da 6 Şubat Perşembe gününde kar yağışlı bir havanın hakim olacağı ifade edildi. Cuma günü de devam edecek olan kar yağışları ile birlikte İstanbul'da hava sıcaklıkların sıfırın altında düşeceği dile getirildi.

İstanbul'da özellikle Çarşamba akşam saatlerinden sonra kuzey kısmından esecek sert rüzgarlar ile birlikte havalar iyice soğurken özellikle gece saatlerinde kar yağışının yüksek kesimlerde başlayacağı ifade edildi. Perşembe sabahı da kar yağışlarının devam edeceği bölgede vatandaşların özellikle hava şartlarına dikkat etmesinin gerektiği uyarısında bulunuldu.

İstanbul Hava Durumu 6 Şubat 2020

Editör: TE Bilişim