Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de ve Ege'de artan gerilimi yönetip, sınırlarındaki terör operasyonlarıyla egemenlik haklarını koruduğunu kaydeden Sadir Durmaz, ülkenin bu süreçte ekonomisine yönelik kuşatmayı da yarmaya çalıştığını ve Kovid-19 ile mücadele ettiğini vurguladı.

Türkiye çoklu cephe hattında bu mücadeleleri verirken, bazı odakların siyasi hesaplar içinde devlet karşıtı hareket ettiğini savunan Durmaz, şöyle devam etti: "Özellikle CHP ve yancıları ile CHP'nin arka bahçesi gibi çalışan sözde sivil toplum kuruluşları, böyle zamanları siyasi fırsata dönüştürmeye çalışmaktadır. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin 'Türk hekimlerini temsil edemez' dediği Türk Tabipleri Birliği yapısı, kurulduğu günden bu yana her zaman devletimizin karşısında olmuştur. Adındaki 'Türk' isminin anlamından ve kapsayıcılığında habersiz olan bu birlik, mutlaka kapatılmalıdır."

"DERDİMİZ TTB'NİN TEPESİNE YUVALANMIŞ TÜRKİYE DÜŞMANLARIYLA"

MHP'nin TTB üyesi, vatanını ve milletini seven Türk hekimlerinin yanında olduğunu da kaydeden MHP Genel Başkanı Yardımcısı Durmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim derdimiz Tabipler Birliğinin tepesine yuvalanmış 'merkez konsey' denilen Türkiye düşmanlarıyladır. Bunlar, Paris Kürt Enstitüsünün bölücü bildirisine imza atmışlardır, teröristbaşı Öcalan'a 'Bağımsız doktorlar heyeti gönderilsin' demiştir. PYD eş başkanına, barış, dostluk ve demokrasi ödülü vermiştir. PKK ve DHKP-C'nin talimatıyla açlık grevi yapan teröristler için grev sonrası beslenme ve tedavi el kitabı hazırlamıştır. Şanlı askerimizin Zeytin Dalı Harekatıyla terörist kantonlarına darbe vurmaya hazırlanırken, Tabipler Birliği bunu bir savaş olarak değerlendirip, savaş bir halk sağlığı sorunudur açıklaması yapmıştır."

TTB Başkanlığına Şebnem Korur Fincancı'nın seçildiğine de işaret eden Durmaz, "Bu yapının geçtiğimiz günlerde seçilen yeni başkanına baktığımızda, PKK elebaşı Öcalan'a özgürlük platformunu kurmuş, Türkiye'ye karşı Ermeni soykırımını savunmuş, PKK'nın yayın organı Özgür Gündem gazetesinin yayın yönetmenliğini yapmış, Türk askerine 'katil' demiş. Allah aşkına herkes elini vicdanına koysun ve bu kirli yapı nasıl Türk hekimlerini temsil edebilir, bunu kendi vicdanında sorgulasın." ifadesini kullandı.

"TTB'YE SELAM GÖNDERME YARIŞINA GİRDİLER"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bu gerçekler ortada dururken Fincancı'yı desteklediğini kaydeden Sadir Durmaz, "Bugüne kadar hiçbir şehidimize selam göndermeyip, manevi değerlerimize selam göndermeyip sahip çıkmayanlar, PKK'nın sevicisi durumundaki Tabipler Birliğine sahip çıkma ve selam gönderme yarışına girmişlerdir." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim