Milliyetçi Alevi Bektaşi Platformu Başkanı Fırat Akten yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi "Bursa'da gece bekçisi olarak görev yapan emniyet personeli bir şahsın sosyal medya hesabından Hilafet etiketiyle Tevhid Sancağı paylaşımı yapması neticesinde Bursa Valiliği, gece bekçisi hakkında soruşturma başlatmıştır.

Akabinde olayın haberlere düşmesi ile beraber art niyetli bir grup sosyal medyadan bursa valisi hakkında istifa et gibi paylaşımlar yaparak sayın valimize yönelik yıpratma çalışmalarına başlamışlardır.

Bursa’mızda yaşayan herkes de bilmektedir ki, Valilik Kelime-i Tevhid'e ve İslam İnancının savunulmasına değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Valiliğine bağlı olarak çalışan bir memurun, Cumhuriyet rejimine kast eden 'Hilafet' etiketli paylaşımından ötürü soruşturma başlatmıştır.

Burada art niyet arayan zatlar, kendi vicdanlarını dara çekip özünü gözden geçirmelidir.

Zira Bursa Valimiz Sayın Yakup Canbolat Beyefendi, göreve geldiği günden beridir Bursa’mıza büyük emekler harcamış, sağcısı solcusu Alevi’si Sünni’si her kesimin takdirini kazanmış bir Devlet Büyüğüdür.

Kimse haddini aşan ve Fikirlerindeki çürümüşlüğünü sosyal medya paylaşımına aktaran, Cumhuriyet rahatsızlığını alenen beyan eden bir şahıs için Devlete ve Devletin güzide kurumlarına zarar verici ifadeler kullanma cüretini kendinde bulmamalıdır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bir Hilafet devleti değil adı üzerinde Cumhuriyet Devleti'dir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile sorunu olup, rejim ve sistem düşmanlığı yapmak adına eline geçen her fırsatı kullanıp, Devletimizin kurumlarına yönelik itibarsızlaştırma operasyonları yapanlar, dün olduğu gibi bugün de kaybedeceklerdir.

Hilafet kaldırıldı diye Cumhuriyetin Kurucularına ve Milli Mücadele Kahramanlarına Ağız Dolusu Hakaret Eden İngiliz Beslemeleri, Bugün de Bursa Valiliğimize Saldırma Çabası İçerisindedir.

Milliyetçi Aleviler olarak, Bursa Valimiz Sayın Yakup Canbolat Beyefendi ve Valiliğimize yönelik yapılan itibar suikastına yönelik saldırıları kınıyor, Sayın Valimize başarılı çalışmalarının devamında muvaffakiyetler diliyorum.

Allah Türk Yurdunu ve Türk Devletini Payidar Kılsın..

Var olsun Türkiye Cumhuriyeti Devleti,

Yaşasın Büyük Türk Milleti."

Editör: TE Bilişim