Yalova Bağlarbaşı Mahallesi Lokman Sokak’ta bulunan Alevilere ait 5 eve çarpı işareti konularak duvarlarına ‘Alevi’ yazıldı. Ailelerin işaretlemeyi fark etmesinin ardından mahalleye gelen polisler, soruşturma başlattı.

Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken geçtiğimiz hafta da Tokat’ta Alevi köylerinin işaretlendiği bir haritanın ortaya çıktığı iddiaları sonrası soruşturma başlatılmıştı.

Yaşanan bu olay karşısında yazılı bir açıklama yayınlayan Milliyetçi Alevi Hareketi adına Başkan Fırat Kürşad Akten “Bizler, kendi derneğini yakıp “Derneğimiz kundaklandı” bahanesiyle katil polis, katil devlet diye bağıran hainleri de iyi tanıyoruz, Cemevlerini siyasal hedeflerine alet eden dikme Dedeleri de biliyoruz.” dedi.

Akten açıklamasında “Akabinde yine Tunceli de “Defol Alevi” yazısını kapısına utanmadan yazanın, o evde ikamet eden ve daha önce DHKP-C üyeliğinden gözaltına alınmış bir sempatizan olduğunu da ibretle izledik.Bu kez Sakarya ve Yalova da yaşanan bu hadiseler ile Alevileri devlete düşman etme girişimidir. “Hükümet Alevileri fişliyor”, “katliam yapacak” yalanları ile Alevilere yönelik alçak bir girişimdir.” ifadelerini kullandı.

Milliyetçi Alevi Hareketi yaptığı yazılı açıklama şu şekilde:

“Değerli Canlar, Büyük Türk Milleti

Hepinizin bildiği gibi dün gece Sakarya ve Yalova'da Alevi kökenli Canlarımızın evlerine (X) işareti bırakılmış, bazı Alevi evlerine “Defol Alevi” yazılmıştır.

Geceden bu yana da sosyal medyada bu konu gündem haline gelmiş, birçok kirli ve farklı bilgi ile sosyal medyada, yangını körüklendirmeye çalışanlar olmuştur.

Öncelikle evlerine (X) işareti koyulan Türkmen Alevi canlarımıza geçmiş olsun diyoruz.

Hiçbir Alevi zaten korkmaz çekinmez ancak yine de hatırlatmakta fayda görüyoruz ki, Alevilere gelecek en küçük zararda bizler bunun müsebbiplerine hesabını sorar, tek bir Alevi canımıza zarar gelmesine sessiz kalmayız.

Ancak 1980'lerin provokatif uygulamalarını yaşadığımız yüzyıla hakim kılma çalışmaları da basit bir eylemden öteye geçmeyecektir.

2021 Türkiye'sinde halen daha sprey boya ile evlere işaret koyma provokasyonunu yiyen var ise afiyet olsun!

Bu yapılan provokatif saldırılar ilk değildir sonda olmayacaktır.

Son yıllarda Alisiz Alevilik Projesi icat edip Alevilikten Hazreti Ali ve Ehlibeyt'ini dışlamak isteyen zihniyet, bugün de Alevileri devletten koparmak istemektedir.

HDPKK ve DHKP-C gibi terör örgütleri, maalesef ki birçok Alevi derneği ve Cemevi'ne yuvalanmış, özellikle bazı Cemevleri'ni kurtarılmış bölge ilan etmişlerdir.

Bu oyunun farkında olan Aleviler, aşırı sol örgütler ve terörist yapılanmalara tepki olarak Milliyetçi duruş göstermiş ve tavrını belli etmiştir.

Milliyetçi Alevi Hareketi olarak son bir yılda binlerce canımız bizler ile temas kurarak dernekleşme sürecinde yanımızda olduklarını beyan etmişlerdir.

Bu durum göstermektedir ki, Aleviler artık asimilasyona, terörist gibi gösterilmeye ve Aleviliği bir maske olarak kullanan radikal sol örgütlere karşı uyanmış ve özüne dönmeye başlamıştır.

Alevileri yıllarca HDPKK ve yan sanayilerine mahkûm etmek ve Alevilikten geçinmek isteyen zümreler, kan kaybetmeye başladığı için provokatif eylemlere başvurmaktadır.

Bizler, kendi derneğini yakıp “Derneğimiz kundaklandı” bahanesiyle katil polis, katil devlet diye bağıran hainleri de iyi tanıyoruz, Cemevlerini siyasal hedeflerine alet eden dikme Dedeleri de biliyoruz.

Daha Önce, Tunceli ve Malatya'da Alevi Canlarımızın evine çarpı koyanların HDP üyesi olduğunu basın yoluyla hepimiz öğrenmiştik.

Akabinde yine Tunceli de “Defol Alevi” yazısını kapısına utanmadan yazanın, o evde ikamet eden ve daha önce DHKP-C üyeliğinden gözaltına alınmış bir sempatizan olduğunu da ibretle izledik.

Bu kez Sakarya ve Yalova da yaşanan bu hadiseler ile Alevileri devlete düşman etme girişimidir. “Hükümet Alevileri fişliyor”, “katliam yapacak” yalanları ile Alevilere yönelik alçak bir girişimdir.

Devletine güvenen, ülkesini ve Milletini candan aziz bilen Alevilere provokasyon ile algı yapmaya çalışan bu Vatan ve Devlet düşmanlarını emniyet güçlerimiz bularak olayı aydınlatacak ve Türk adaleti gereken cezayı verecektir, bundan zerre şüphemiz yoktur.

Milliyetçi Alevi Platformu olarak, İslam'ın son kalesi, Ehlibeyt evlatlarının yoluna can feda diyerek İstiklal'ini kazanarak vatan edindiği Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yanındayız.

Alevi Sünni ayrıştırmamasına geçit vermeyeceğiz.

Meydanlarda provokasyon ile “Katil Devlet” diye bağıran bebek katillerine fırsat vermeyeceğiz.

Yaşanan provokatif eylemden ötürü tüm Alevi Canlarımızı sükûnetli olmaya, Pirlerimizin ve Devletimizin söylemleri dışında ki söylemlere itibar etmemeye davet ediyorum.

Gelin Canlar Bir Olalım...

Milliyetçi Alevi Hareketi Adına

Başkan Fırat Kürşad Akten”

Editör: TE Bilişim