İzmir'de askeri casusluk davasında beraat eden Narin Korkmaz'a 120 bin lira tazminat ödenmesine hükmedilmişti.

İzmir’de 10 Ağustos 2010 tarihinde, 49’u muvazzaf asker toplam 357 kişi, gizli bilgi ve belge bulundurma ve askeri casusluk iddiasıyla gözaltına alındı, 93’ü tutuklandı.

Tutuklananlar arasında o dönem üniversitede öğrenim gören Narin Korkmaz da vardı.

Askerlerle kurduğu yakın arkadaşlıkları nedeniyle casuslukla suçlandı. İddianamede davanın iki numaralı sanığı olarak yer alan Korkmaz hakkında müebbet istendi.

KRT TV'den Çağdaş Kurt'un haberine göre; Korkmaz 786 gün sonra tahliye edildi. Dava da kumpas davaları arasına girdi. Soruşturmayı yürütenler hakkında FETÖ'den işlem yapıldı.

5 MİLYON İSTEDİ 120 BİN’E HÜKMEDİLDİ

Beraat kararı sonrası da Korkmaz tutuklu kaldığı 786 gün için tazminat davası açtı.

Üniversite eğitiminin yarıda kalmasını ve haksız suçlamalarla tutuklanması nedeniyle maddi ve manevi zarara uğradığını belirten korkmaz, 5 milyon tl tazminat talebinde bulundu. 2018 yılında sonuçlanan davada mahkeme, Korkmaz’a 120 bin TL ödenmesine hükmetti. Karar kesinleşince de Korkmaz, ödeme için başvuru yaptı ancak Maliye Bakanlığı ödenek olmadığını belirterek ödemeyi yapmadı.

MALİYEDE ÖDENEK YOK

Korkmaz da avukatı aracılığıyla alacağını icra yoluyla tahsil etmek için icra müdürlüğüne başvurdu. devlet malları haciz edilemediğinden de Maliye ödeme yapana kadar 120 bin TL’lik tutarda günlük faiz işleyecek.

Editör: TE Bilişim