Nazlıaka: Diyarbakır'daki çocuk istismarı davasında personel ihmali

Nazlıaka: Diyarbakır'daki çocuk istismarı davasında personel ihmali
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Diyarbakır'daki çocuk istismarı davasına müdahil olmamasındaki ihmali kabul etti ve soruşturma başlattı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Diyarbakır'da yaşanan bir kız çocuğuna yönelik cinsel istismar davasına müdahil olmamasıyla ilgili açıklama yaptı. Nazlıaka, bakanlık yetkililerinin kendisini arayarak konuya ilişkin bilgi verdiğini ve soruşturma başlatıldığını duyurduğunu belirtti.

Nazlıaka'nın sosyal medya paylaşımında aktardığına göre, Bakanlık Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Özge Aytiş Toy, Bakan Mahinur Özdemir'in talimatıyla tüm istismar davalarına müdahil olmaya özen gösterildiğini, ancak bu olayda bir personelin ihmali nedeniyle müdahilliğin gerçekleşmediğini ve ilgili personel hakkında soruşturma başlatıldığını ifade etti. Nazlıaka, Bakan Özdemir'e gösterdiği hassasiyet ve Toy'a yaptığı bilgilendirme için teşekkürlerini iletti.

Nazlıaka, daha önce yaptığı açıklamada 6284 Sayılı Kanun'u hatırlatarak, çocuk istismarı gibi ağır suçlarda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın davalara müdahil olmasının yasal bir zorunluluk olduğunu ve 'kişiye özel' hukuk uygulanamayacağını vurgulamıştı. Nazlıaka, konuyu gündeme taşıyan basın emekçilerine de teşekkür ederek, benzer ihmallerin yaşanmaması için atılan bu olumlu adımın, tüm bakanlıklara örnek olmasını dilediğini belirtti.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.