2019 yılına kadar OdaTV'de yazarlık yapan sonrasında 'ruhen satıldı' diyerek OdaTV'ye yazmayı bırakan Nihat Genç Veryansın TV'ye röportaj verdi.

Dikkat çeken açıklamalar yapan Nihat Genç CHP'nin iktidar olmak için HDP ile işbirliği yapmasını sert bir dille eleştirdi.

Nihat Genç CHP'nin PKK ile yakınlığı herkes tarafından bilinen HDP ile ittifak yaparak oy hesabı yapmasına tepki gösterdi.

"SÖZ KONUSU MEMLEKETSE ARİTMETİK HESAP TUTMAZ!"

"CHP Cumhuriyeti kuran partiyse aritmetik hesabı bırakmalı" diyen Genç, "Aritmetik hesabı yaptık HDP 10 verecek yüzde 5 verecek diye mantık hesaplarıyla bir yere varamaz. Memleketi de burada kumar masasına atamaz. Söz konusu memleketse aritmetik hesap tutmaz." dedi.

"ATATÜRKLE ALAKANIZ YOK TERBİYESİZ ADAMLAR!"

CHP'nin sergilediği tutumun Atatürk'le alakası olmadığının vurgusunu yapan ve "Terbiyesiz adamlar" diyerek yerden yere vuran Nihat Genç konuşmasına şöyle devam etti:

"Ben seçimi kazanacağım ama yüzde 3'e ihtiyacım var. PKK gel sen bana oy ver, ben de sana çözüm süreci eyalet vereyim(!) Ne lan bu hesap! Vatan hainliği hesabı bu! Cumhuriyet Halk Partisi'nde yakışır mı? Atatürkçüyüm deyip duruyorsunuz. Atatürk’le hiçbir alakanız yok. Adını ağzınıza almayın. Terbiyesiz adamlar." dedi.

’BUĞRA KAVUNCU’DAN GİRDİ, CANAN KAFTANCIOĞLU’NDAN ÇIKTI

Nihat Genç açıklamasına şöyle devam etti “Bir sahtekârlıktır, kendine güveneceksin, ne dedim bunun başında, “Süleymaniye bizimdir, Ayasofya'da bizim değil” Ayasofya'da kıymetli şüphesiz, kılıçla alınmış tamam ama Süleymaniye kadar değerlidir. Çünkü Süleymaniye’nin her taşını ben koydum. Ben ürettim onu.

Sen bir şey üretemeyince, kendinin üreteceğine inanamıyorsan, İngiliz’in öğrettiği Amerika'nın öğrettiği,IMF’nin öğrettiği yurt dışından bir takım adamlarını öğrettiği, Enver Altaylı’larını öğrettiği, Ruzi Nazar’ların öğretti, Buğra Kavuncu’ların öğrettiği, Canan Kaftancıoğlu’ların öğretti, yüzde üç oradan, yüzde iki oradan… geldik bu hesap tutmaz. Türk milletine bu hesap tutmaz” dedi.

KURT POSTERİ

Nihat Genç veryansın tv’ye verdiği röportajda, fonda kullandığı kurt posteri çok tartışıldı. Sosyal medyada bir çok yorum alan kurt posterinin bir mesaj mı yoksa öylesine koyulmuş bir objemi olduğu ise bilinmiyor.

EREN ERDEM RUDAW’DA NE DEMİŞTİ?

CHP Kürt sorununun çözülmesi adına irade ortaya koymuştur

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem, partisinin Kürt meselesi hakkında hazırladığı rapora ilişkin, “Rapor çalışması Türkiye’nin bir çok bölgesindeki kanaat önderlerinin de görüşleri alınarak hazırlanıyor” dedi.

Rûdaw TV Haber Bültenine katılan Eren Erdem, Kürt meselesi ve partisinin bu konu hakkında hazırlamakta olduğu rapora ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdem, “Kürt sorunu Türkiye’nin kronik sorunlarından bir tanesi, hatta en büyüğü diyebiliriz. Kürt sorununu CHP olarak demokratikleşme sorunundan bağımsız değerlendirmiyoruz. Aynı zamanda merkeziyetçi ya da tek tipçi iktidar zihniyetinin yarattığı bir siyasi süreç olarak değerlendiriyoruz. Kürt sorunun temelinde Türkiye’deki kaotik vesayet dönemlerinin ortaya çıkardığı tek tipçi bir süreçtende bahsetmek mümkün. Askeri darbelerden bahsediyorum” dedi.

CHP olarak Kürt meselesini Türkiye’nin ortak sorunu olarak gördüklerini belirten Erdem, Kürt meselesinin güçlü bir Meclis içinde çözülebileceğini söyledi.

Erdem, Güçlendirilmiş, geliştirilmiş parlamenter demokrasiye geçme tarifi yaparken bir önceki tecrübeden yani Tayyip Erdoğan’ın bugün başkan olduğu rejime geçmeden önceki tecrübedeki pasif ve meseleleri çözemeyecek yetkisiz, iradesi zayıf bir rejim tarif etmiyor, tam tersine bu tür meselelerin Parlamentoda oluşacak güçlü, yetkili meselelerini tümünü idari ve anayasal çerçevede düzenleyebilecek masa etrafında yeni sistemin içerisinde çözmesi noktasında tarif yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Rapor çalışması Türkiye’nin bir çok bölgesindeki kanaat önderlerinin de görüşleri alınarak hazırlanıyor” diyen CHP’li Erdem, sözlerine şunları ekledi:

“Raporun tüm maddelerinden ya da muhtevasından ziyade ruhundan, özünden bahsetmek isterim. Çünkü zaten rapor kamuoyunun önüne çıktığı zaman kamuoyu bu raporu değerlendirecek. Rapor Kürt sorununu Türkiye’nin demokratikleşememe sonucunda ortaya çıkmış bir kriz olarak değerlendiriyor. Bu krizi anayasal zeminde ve aynı zamanda hukuk devletinin ortak yaşamın ilkelerine uygun bir şekilde çözülmesi açısından değerlendirmeler yapılıyor. Şunu çok net söyleyebiliriz ki Kürt sorunu Türkiye’nin temel sorunlarından biridir. Korkusuzca cesurca bu sorunun başlıklarını ortaya koyabilmek ve tartışmak gerekir. Siyasetin asli görevi budur. Bu rapor CHP’nin şöyle bir perspektifle sahaya çıkmasına yol açacak: Güçlendirilmiş parlamenter sistem ifadesinin altını dolduracaktır bu rapor.”

CHP’li Erdem, “Genel Başkanımız bir önceki kurultayda ‘Avrupa Yerel Yönetim Özerklik Şartnamesindeki şerhleri kaldıracağız’ demişti. Bu sorunun çözümü açısından kritik adımlardan biri. Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu beyanının da yer aldığı kapsamlı bir süreçten bahsedebiliriz” diye konuştu.

Meselenin çözümü için Parlamentonun çatısı altında yetkilendirilmiş güçlü bir masanın kurulması gerektiğini kaydeden Erdem, “Bu meselenin siyasi taraflarla müzakere edilerek, görüşülerek o masaya yatırılması. Parlamento çatısı altında tartışılması. Bununla ilgili gerek yasal gerek anayasal düzenlemeler hususunda Parlamento iradesinin ortaya çıkardığı sonuçların da tatbik edilmesi, uygulanması” dedi.

CHP, sorunun çözümü adına bir irade ortaya koydu

Erdem, CHP’nin Kürt meselesinin çözülmesi adına bir irade ortaya koyduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Bu çözümün biçimi, yöntemi ve usülleri açısından elbette konuşulacak ve tartışılacaktır. Kürt sorununun Türkiye’nin gündeminden çıkmasını istiyoruz. Türkiye bu kronik sorundan kurtularak geleceğe odaklanmalı. Türkiye’nin bütünlüğü içerisinde bütün demokratik hakların masada konuşularak tartışılması ve yurttaşlık kavramının yeniden ele alındığı bir tartışma öncülüğünde bütün bu taleplerin esasen demokratik koşullarda bir arada yaşam eksenine evrilmesi adına bir siyasi mücadele vereceğiz.”

Erdem ayrıca, Kürt meselesinin çözümü konusunda birlikte yaşam iradesinden geri adım atmayacaklarını ifade etti.

Editör: TE Bilişim