AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz, Turan hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı. Karagöz, "Kurumumuz içinde bu konunun üzerine gidilecektir. Konuyla ilgili her türlü idari tedbir alınmıştır. Öte yandan kurumumuz, bu eylemin faili hakkında suç duyurusunda bulunmuştur. Konu hukuka intikal ettirilmiştir" ifadelerini kullandı.

Karagöz, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Bir eski çalışanımızın yapmış olduğu eylem gazetecilikle ve ajansımızın yayın ilkeleri ile kesinlikle örtüşmemektedir. Bu eylemin motivasyonu çok yönlü olarak incelenecektir. Konu planlı, hesaplı, sonuçları önceden öngörülmüş, stratejik hedefleri olan bir eylem olarak tarafımızca değerlendirilmektedir.

'Ajansımız sadece habercilik yapmaktadır'

Kurumumuz içinde bu konunun üzerine gidilecektir. Konuyla ilgili her türlü idari tedbir alınmıştır. Öte yandan kurumumuz, bu eylemin faili hakkında suç duyurusunda bulunmuştur. Konu hukuka intikal ettirilmiştir. Ajansımız sadece habercilik yapmakta ve kurumsal itibarını her şeyin üzerinde tutmaktadır."

Musab Turan açıklamasında ne demişti?

Musab Turan açıklamasında AA Genel müdürü Serdar Karagöz’den özür dilemiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da bir mesaj ileterek “Sayın Cumhurbaşkanım lütfen içinizdeki merhameti uyandırın” demişti.

Sedat Peker'in, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkındaki iddialarını basın toplantısında iki bakana yönelttiği sorularda dile getirdikten sonra iş akdi feshedilen Anadolu Ajansı muhabiri Musab Turan, açıklama yaptı.

"Bu durumda benim gururla onurla çalıştığım Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Anadolu Ajansı'nın kurumsal kimliği ne halel getirdi diye düşünüyorum.

Arkadaşlarımı yöneticilerimi Yılmaz Bey, Fırat Bey yeni genel müdürümüz çok vizyoner bir isim olduğuna inandığım Serdar Bey'i zor durumda bıraktın diye düşünüyorum.

Bu sorunun sonunda duygusallaştım için özür dilerim.

Ama soruyu sorduğum için özür dilemem. Çünkü AK Parti’yi herkes bitirmeye çalışıyor ama bir toplum hareketi, dip dalga ile başladı. İnsanlar güvendi, inandı yani yatırımlar şunlar bunlar iyi giden şeylere kimsenin bir şey dediği yok, ama AK Parti'nin fabrika ayarlarına dönmesi ülkemizin selameti için çocuklarımızın geleceği için çok önemli.

Çünkü ilk defa bu kadar yaklaştık. Bu millet makus talihini ilk defa bu kadar yendi.

Sayın Cumhurbaşkanım lütfen içinizdeki merhameti uyandırın, Allah bizimledir, lütfen saygı ve selamlarımla Allah'a emanet olun."

Editör: TE Bilişim