Türkiye'de görülen koronavirüs salgını nedeniyle okullarda tatilin uzayıp uzamayacağı ve Haziran ayına kadar tatil ilan edilip edilemeyeceği merak konusu oldu. Okullar tatil uzayacak mı?

Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında okullar 16 Mart tarihinde 30 Mart'a kadar tatil ilan edilmişti. Ancak artan vaka sayıları sonrasında öğrenciler ve veliler tatilin uzatılıp uzatılmayacağı ya da Haziran ayına kadar tatil ilan edilip edilmeyeceği konusunda ikilime düştü. Ancak bu konuda Sağlık Bakanlığı'ndan bir açıklama geldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Milli Eğitim Bakanlığı ile gerçekleştirilen son görüşmeler kapsamında Çarşamba günü bir kez daha toplantı yapılacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Ziya Selçuk ile yaptığı son görüşmesinde tatilin uzatılıp uzatılmayacağına Bilim Kurulu'nun karar vereceğini yineledi.

OKULLAR TATİL UZAYACAK MI?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında konuşan Ziya Selçuk da Bilim Kurulu tarafından yapılacak olan tespitlerde bunun bir karar varılacağını söyleyerek yarını işaret etti.

Okullarda tatilin uzatılıp uzatılmayacağı hakkındaki kararın yarın 25 Mart Çarşamba gününde yapılacak olan Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklanması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim