Operasyon, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi.

FETÖ'nün (Fetullahçı Terör Örgütü) TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri) içerisindeki yapılanmasına yönelik eş zamanlı baskın saat 01.00'de 15 ilde eş zamanlı olarak başladı.

Operasyon kapsamında aralarında ihraç edilmiş subay, astsubay, emekli albay rütbesinde olan bazı isimlerle ile halen aktif görevde olan subay ve astsubayların da bulunduğu öğrenildi.

ANKESÖRLÜ TELEFON

Yürütülen soruşturma kapsamında yakalanması hedeflenen 57 şüpheli bulunduğu belirtildi. Şüpheliler arasında, FETÖ imamlarıyla ankesörlü telefonla görüşen, haklarında FETÖ üyesi olduklarına dair ifade bulunan askerler olduğu öğrenildi.

SINAVLARDA HİLE YAPMIŞLAR

Operasyon kapsamında yakalanması hedeflenen 57 şüpheliden bazılarının Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nca yapılan Deniz Harp Okulu ve Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu “Öğrenci Alım Mülakat Sınavlarında” usulsüzlük yaptıkları belirtildi.

Şüpheliler arasında, örgütün bildirdiği FETÖ üyesi adayların numaralarını kodlayarak TSK'ya yerleştirenlerle, bu şekilde sınavı kazanan kapatılmış askeri okul öğrencilerinin de bulunduğu belirtildi.

32 GÖZALTI

Mali polisin düzenlediği baskınlarda şu ana kadar 32 şüpheli yakalanırken çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

İZMİR’DE OPERASYON: 89 GÖZALTI

FETÖ’nün Hava Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlıkları yapılanmasına operasyon yapıldı. Operasyonda 89 kişi gözaltına alındı.

Editör: TE Bilişim