Her yıl düzenlenen ve bu yıl 24’üncüsü gerçekleşen Türk Boyları Kültür Şenliği halkın büyük ilgisi ile karşılaşıyor. Pandemiye rağmen 10 Türk Cumhuriyeti ve özerk yönetimlerden gelen Türk boyları hem halk oyunlarını hem de sanatsal hünerlerini gösteriyorlar. 

Halil İnalcık Kültür Merkezi’nde Türk boylarını anlatan kültür sanat sergisinin yanı sıra aynı merkezde kültürel etkinlikler, konferanslar, paneller ve seminerler düzenleniyor. Pandemi kurallarının sıkı sıkıya uygulandığı etkinliklere halktan yoğun ilgi var.
Kültür Şöleni akşam saatlerinde kortejle devam etti. 

Türk cumhuriyetleri ve özerk cumhuriyetlerden gelen halk oyunları toplulukları, kendi danslarından minik gösteriler düzenlediler. 

24 YILDIR DEVAM EDEN ŞENLİK

24 yıldır aralıksız devam eden ve hiçbir siyasi organizasyondan destek almayan Türk Boyları Kültür Şenliği engellemelere ve baskılara rağmen 24yıldır devam ediyor.

Şehirde Temmuz ayı geldiğinde gözler derneğin açıklamasına kilitleniyor. Yapıl açıklama ile start alan şenlik Yalova’nın simgesi haline gelmiş durumda.

Yalova Folklor Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Derneği’nin (YAFEM) çabaları ile çeyrek asırdır devam eden şenliğe Kabardin, Çeçenistan, Osetya,Bosna Hersek, Yakutistan Saha, Kırgızistan, Güney Azerbaycan, İran , Baskurdistan, Kazakistan, Makedonya ve Romanya’daki Türk boyları katılacak.

5 gün sürecek olan etkinlikler halka açık olacak

PUTİN’İN KAYINPEDERİ KABAEVA ASRİ KARAASLAN UZUN’UN KONUĞU OLDU

Rus lider Putin'in olimpiyat madalyalı jimnastikçi Alina Kabaeva'nın babası Marat Kabaeva Asri Karaaslan Uzun’un konuğu oldu.

Kültür Şöleni etkinliklerinde Yalova’ya gelen Kabaeva 24 yıldır Türk Boyları Kültür Şenliği’de görev alan Asri Karaaslan Uzun misafir etti.

Özbek asıllı eski bir profesyonel futbolcu olan Marat Kabaeva aynı zamanda  İslam Birliği Teşkilatı Başkanlığı görevini yürütüyor.


 

Editör: TE Bilişim