Twitter’daki  en büyük Boşnak sayfası olan “@Bosnaklar_bosna” sayfası Kütahyalı’nın doğum günü olan 30 Nisan’da bir mesaj yayınladı. 

Mesajda “Boşnaklara yönelik hakaret eden Rasim Ozan Kütahyalı 30 Nisan günü bugün doğmuş 16 Ağustos 2019 günü Boşnak sayfamızın kurucusu Eyüp Sedat Ramoğlu'nu hedef göstermişti. Bugün sayfamız olarak doğum günü mesajımız “Keşke hiç doğmasaymış”  Ya sizin mesajınız nedir.” denildi.

Yayınlanan mesajda “Keşke hiç doğmasaymış” sözleri dikkat çekti..

20 Kasım 2017 tarihinde kendisine yapılan bir şakaya sinirlenen televizyon yorumcusu Rasim Ozan Kütahyalı “Öyle kusturmalı Boşnak s gibi numaralar yaptın... Ertem o zaman sana yapsın kusturmalı Boşnak işi” şeklinde sözler söylemişti. Kütahyalı’nın bu sözlerine tepkiler yağmış, hakkında suç duyurusunda bulunulmuş ve ardından dava açılmıştı. 

Boşnaklar için söylediği sözlerden dolayı, ‘Halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama’ suçundan yargılanan Rasim Ozan Kütahyalı’nın yargılandığı dava karara bağlandı. 

Hakim Dursun Ali Gümüş, sanık Rasim Ozan Kütahyalı’nın hakkında çıkartılan yakalama kararı doğrultusunda yakalandığını ve ifadesinin alındığını kaydetti.

Kararını açıklayan hakim Dursun Ali Gümüş, sanık Rasim Ozan Kütahyalı’nın, ‘Halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama’ suçundan 10 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Sanığın cezasında iyi hal indirimi uygulanmasına yer olmadığını belirten hakim Gümüş, sanığın bir daha suç işlemeyeceğine ilişkin kanaat oluşmadığı gerekçesiyle cezanın ertelenmesine yer olmadığına hükmetti.

Editör: TE Bilişim