Şahlanış Hareketi Genel Başkanı Mehmet Mahmut Yıldız'ın açıklaması şu şekilde:

''Şahlanış Hareketi olarak 1990 yılında kurucumuz Murat Altun'un adını koyup, ilkelerini, temel görüş ve kabullerini belirlediği, dayanışmacı ve toplumcu, hür demokrat fikri temeller ışığında, girdiği tüm seçimlerden, hata ve eksiklerine rağmen birinci çıkan adalet ve kalkınma partisi karşısında iktidar sorumluluğu üstlenecek bir siyasi seçenek oluşturmak üzere, 2011 yılından 2018 yılına kadar başta anamuhalefet partisi olmak üzere, meclis içi ve dışı siyasi partilerin genel başkanları ve yönetimi ile memleketimizin sorunlarının çözümü için güç birliği oluşturmak için istişarelerde bulunduk.

Türkiyemizin sorunlarının bize göre çözüm yollarını anlattık. Onlarla görüş alışverişinde bulunduk.

Güç Birliği yapmaktan hepsi kaçındı. Az olsun benim olsun, mantığının dışına çıkamayan muhalefet partileri kendi konumlarından memnunlar. Biz ise fedakarlığa ve feragat etmeye hazır olduğumuzu yazılı ve sözlü beyan ettik.
Gelinen bu noktada halkımıza siyasi seçenek sunmak için biz partileșmek durumunda kaldık. Ülkemize demokratik yol ve yöntemlerle siyasi hizmette bulunmak üzere partimizi kuracağız.
Ama benzer program ve hedefleri olan siyasi partilerle güç ve eylem birliği yapmak üzere gayret ve çabamız sürecektir.

Biz bölen, küstüren değil, birleştiren ve barıştıran olacağız.
Tüm siyasi partiler ile kavga ve düşmanlık içinde değil, hayırda yarışmak düsturuyla rekabet edeceğiz, bazıları ile belki ittifak edeceğiz.

Ülkemizin devleti ve milletiyle bölünmez bütünlüğünden, adalet, hürriyet ve demokrasiden taviz vermeyen her siyasi parti ile müzakere ve istişare halinde olacağız.

Bu ay bitmeden partimizin kuruluşu gerçekleşecek. Hazırlıklarımız neredeyse bitti. Bu kutlu mücadelede aramızda olmak isteyen vatandaşlarımıza imkan vermek için on beş eylüle kadar başvuruları toplamaya devam edeceğiz.

Şahpar, Şahlanış Hareketi bir ara dönem ve proje partisi olmayacak.

Şahpar toptan kabul veya toptan red anlayışına, bağnazlık iletine ve tek adamlığa esir olmayacak.

Geçmiş dönemin mirasçısı ve takipçisi olmayacağız.

Tebela ve protokol partisi olmayacağız.

Önce çıkarımız ve partimiz değil önce vatan, memleket, vatandaşımız ve devletimiz diyenlerden olacağız.

Tam kuvvetler ayrılığı ilkesine dayalı güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönüş için demokratik mücadele edeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''

Editör: TE Bilişim