Saray, başka ülkelere pandemi desteğine devam ediyor! Türkiye'den Tunus'a korona virüs desteğinin tutarı belli oldu

Saray, başka ülkelere pandemi desteğine devam ediyor! Türkiye'den Tunus'a korona virüs desteğinin tutarı belli oldu
Türkiye, Somali'nin IMF'ye olan borcunun 3,5 milyon dolarını Kasım ayında ödeme kararı almıştı. Korona virüs salgını sebebiyle destek olunması için bir nakdi destek de Tunus'a yapıldı.

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) bünyesindeki Ağır Borçlu Fakir Ülkeler inisiyatifinin, Somali'nin borcunun hafifletilmesi amacıyla başlattığı girişime Türkiye, 3 milyon 487 bin dolara karşılık gelen 2 milyon 372 bin SDR'lik (özel çekme hakkı) hibe desteği vermişti.

TUNUS'A MİYON DOLARLIK KORONA YARDIMI

Resmi Gazete'de, korona virüs nedeniyle destek olunması amacıyla 5 milyon dolar nakdi hibe verileceği belirtildi.

Gazetede Milletlerarası Anlaşma'da yer alan bilgilere göre şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye Cumhuriyeti tarafından Tunus Cumhuriyeti'ne COVID-19 salgını sebebiyle destek olunması amacıyla 5 milyon ABD doları tutarında nakdi hibe verilmesine ilişkin olarak 13/11/2020 tarihinde Ankara'da imzalanan ekli Anlaşmanın yürürlüğe girmesine, 28 Mart 2002 tarihli ve 4749 sayılı Kanunun 9'uncu maddesi gereğince karar verilmiştir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.