Peker'in bahsettiği etkinlikte konuşma yapan bakanın ise eski Kültür Bakanı ve halen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olan Yalçın Topçu olduğu ortaya çıkmıştı.

Sosyal medya trolleri tarafından savunma mekanizması harekete geçmiş, bu olayın AKP ile ilgisinin olmadığı iddia edilmişti.

Olayların durumuna göre Cumhurbaşkanlığının bazen tarafsız, bazen de taraflı olduğu günümüzde Sedat Peker'e 'Türklük Hakanı' unvanın AKP tarafından verilmediği Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’nun AKP ile ilgisini olmadığı dillendirilerek savunma yapılmıştı.

AKP BAĞLANTIS ÇOK AÇIK

Sedat Peker'e 'Türklük Hakanı' unvanın verilmesi olayında Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’nun rolünün yanı sıra bir isim daha gözlerden kaçırılmaya çalışılmıştı ama başarılı olunamadı.

Unvanın verilmesine ön ayak olan isimlerden biride Yerli Düşünce Derneği idi.

Yerli Düşünce Derneği AKP Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu’nun dernek başkanı olduğu bir dernek. Onursal başkanı ise Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu.

'VEKİLLER GELİP DÜNYA TÜRKLÜK HAKANLIĞI KAFTANINI GİYDİRMEDİLER Mİ?'

Sedat Peker'in YouTube videosundaki açıklamaları şöyle:

"Ben Kültür Bakanlığı'nın düzenlediği organizasyonda Dünya Türklük Hakanı olmadım mı? Oldum. Kazakistan'dan, Özbekistan'dan milletvekilleri gelip Dünya Türklük Hakanlığı kaftanı giydirmediler mi? Kültür Bakanlığı'nın sponsorluğunda. Şimdi 'pislik' ama o temiz Süleyman. Diyor ki, "Ben bir buçuk aydır bekliyordum" E ben videoları yayınlayalı en fazla 15-20 gün oldu. Benle iş tutmadıysan, film çevirmediysen niye bekliyordun böyle bir şey? Vallahi yenileceksiniz! Bir şey daha söyleyeyim. Ben devlet büyükleri gibi koruma polislerim benimle geliyordu yurt dışına gezerken, ayrıcalıklarım vardı benim. Sülü! Nasıl? Yaktın bizi, kendini yaktın, bizi yaktın."

Editör: TE Bilişim