Altaylı bugünkü yazısında, Meral Akşener'in konuk olduğu Teke Tek programında söylediği sözlerden dolayı RTÜK'ün verdiği ceza kararının arkasında, diğer kanallara Akşener’i yayına çıkarırlarsa başlarına gelecekler konusunda gözdağı vermenin yer aldığını belirtti.

“Artık üzülmüyorum, kızmıyorum, dertlenmiyorum. Bir süreden beri tek bir tepkim var olan bitene. Gülüyorum.” diyen Altaylı, cezaya konu sözlerinin “ülkücülere söylenmiş gibi” çarpıtıldığını belirtti ve “Benim o cümleyi ülkücüler için kullanmadığımı RTÜK de biliyor. Programı izleyen herkes de... Bu cezanın Meral Akşener’i televizyona çıkarma cezası olduğunu RTÜK da biliyor, herkes de…” dedi.

Altaylı, sanki Akşener hiçbir televizyona çıkmıyormuş gibi davranarak, Ülkücülere ettiği hakaretleri örtbas etmeye çalışmasını gün yüzüne çıkmış oldu.

İşte Altaylı’nın o yazısı;

“Artık üzülmüyorum, kızmıyorum, dertlenmiyorum. Bir süreden beri tek bir tepkim var olan bitene.

Gülüyorum.”

Altaylı

Size de tavsiye ederim.

Gülün.

Çünkü hiçbir tepkinizin tek bir şeyi değiştirdiği, aklıselimi hakim kıldığı, saçmalayanları akıl yoluna çektiği falan yok.

Sadece kendinize zarar veriyorsunuz.

Gülün.

Bakın dün RTÜK bana ceza vermiş.

Teke Tek programına.

Oysa ben RTÜK’ten özellikle de Başkan’ı Ebubekir Şahin’den teşekkür bekliyordum.

Arayıp, “Fatih Bey, corona günlerinde çok yararlı programlar yaptınız. Saçma sapan insanları televizyona çıkarmadınız. Abuk sabuk yorumlar öneriler yaptırmadınız, bilimin ve bilginin gösterdiği çizgiyi korudunuz. Halkı çok doğru bir biçimde olayın başından beri bilgilendirdiniz. Size hep ceza verecek değiliz, bu kez de elinize sağlık diyoruz” demesini bekliyordum.

Şaka şaka.

Tabii ki böyle bir beklentim yoktu.

Ama Allah biliyor ya ceza vereceklerini de hiç zannetmiyordum.

Bir programın sonunda Teke Tek’e saldıran trollere sık sık yaptığım gibi bir yanıt verdim.

Evirdiler, çevirdiler aklımın ucundan bile geçmeyen bir şekilde bu lafı ülkücülere söylediğim gibi abuk sabuk bir hale getirdiler.

Ve sonra da ceza verdiler.

Benim o cümleyi ülkücüler için kullanmadığımı RTÜK de biliyor. Programı izleyen herkes de...

Bu cezanın Meral Akşener’i televizyona çıkarma cezası olduğunu RTÜK da biliyor, herkes de...

Başkalarına gözdağı olduğunu RTÜK de biliyor, herkes de.

Ama yemin ederim kızmıyorum artık.

Gülüyorum.

Gülüyorum sevgili Ebubekir Şahin.

Kendinizi düşürdüğünüz konuma üzülüyorum sadece.

Yine de canınız sağ olsun.

Nasıl olsa laf belli.

“Bu da geçer yahu”

Keşke bu da geçtiği zaman yüz yüze bakacak durumda olabilsek.”

NE OLMUŞTU?

Fatih Altaylı “Ben umursam sizde pek umursamazsınız, hiç umurumda olmaz benim. Boş verin bunları, şöyle diyoruz biz bunlara İt ürür, kervan yürür diyoruz ve itlerle uğraşmıyoruz” dedi.

RTÜK, FATİH ALTAYLI'NIN KÜFRÜNÜ AFFETMEDİ

Toplanan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, 'prime time'da yayınlanan ve her yaştan insanın ekran başında olabileceği bir saatte "it ürür, kervan yürür", "itlerle uğraşmıyoruz" şeklindeki ifadelerin kullanmasını değerlendirdi.

RTÜK, yayında Meral Akşener'in başından geçen durumu kastederek "…. itlerle uğraşmıyoruz" ifadesinin ve sonrasında Altaylı'nın "it ürür, kervan yürür" cümlesinin dilin düzeysiz ve kaba kullanılarak olay sırasında orada bulunan kişilerin manevi haklarını zedeleyici düzeyde olduğu kanaatine vardı.

PARA CEZASI KESİLDİ

Üst Kurul, söz konusu ifadelerin 6112 sayılı yasayı ihlal ettiği gerekçesiyle yayıncı Habertürk'e üst sınırdan idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Editör: TE Bilişim