Yozgat’a bulunan KYK yurdu doluluk düştü denilerek Ensar Vakfı’na devredildiği ancak Ensar’ın yurdu da yurdu 80 kişilik kontenjanla hizmet verdiği ortaya çıktı.

Ensar Vakfı’na yapılan bir ayrıcalık daha ortaya çıktı. Yozgat Boğazlıyan’da bulunan ve Gülen yapılanmasına ait olan yükseköğrenim öğrenci yurdu, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe girişiminden kısa bir süre sonra kapatıldı.

Yurt, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devredilerek KYK yurdu olarak yeniden hizmet açıldı. TÜGVA’ya ait olduğu iddia edilen ve kamuoyuna sızdırılan "Yurt Talep Listesi" isimli dosyada da ismi geçen yurdun kapısına, "Öğrenci sayısı 100'ün altına düştü" denilerek kilit vuruldu.

ENSAR’A DEVREDİLDİ

Yurt kapatıldıktan sonra 2018 yılında Vakfı’na devredildi. Ensar’ın, 100 kişinin altına düştüğü gerekçesiyle kapatılan yurdu, 80 öğrenci kapasitesiyle kız yurdu olarak işlettiği ortaya çıktı.

CHP’li Ali Keven, Ensar'a sağlanan ayrıcalığa tepki göstererek şunları kaydetti:

"Binada hem Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın hem de Ensar Vakfı'nın tabelası var. Toplam 600 öğrencinin olduğu Boğazlıyan'da bakanlık, elindeki hazır binayı neden Ensar Vakfı'na devreder? Bu öğrencilerimizin devletin güvenli yurtlarında okumaya hakkı yok mu? Siz şimdi, Ensar'a devrettiğiniz bu yurtlarda kalan öğrencilerimize yarın öbür gün bu vakıfların altından hiçbir karanlık ilişki çıkmayacağının güvencesini verebiliyor musunuz?"

Editör: TE Bilişim