TSK ve Emniyet gibi kurumlardan çok sayıda ihraçlar söz konusu. 

20 Temmuz 2016 tarihinde ilan edilen ve şu ana değin 7 defa uzatılması kararı alınan OHAL(Olağan Üstü Hal), 28 Temmuz 2018 tarihi itibariyle sona erecek. Türkiye'nin gündemine oturan OHAL konusuna dair Başbakan Binali Yıldırım tarafından yeniden uzatılmayacağı şeklinde mühim açıklamalar gerçekleştirilerek, KHK (Kanun Hükmünde Kararname) konusuna da açıklık getirdi.

Buna göre, 15 Temmuz 2016 tarihinde düzenlenen darbe girişiminin sonrasında hayata geçirilen OHAL (Olağan Üstü Hal)'in kaldırılacak olmasının hemen öncesinde son kez KHK (Kanun Hükmünde Kararname) çıkarılacağının bilgisini aktarıldı. Öte yandan terörle mücadele hususunda önemli atılımlar gerçekleştirilen OHAL'in kaldırılmasının öncesinde yayımlanacak KHK ile, Emniyet, TSK ve diğer devlet kurumlarından FETÖ'den ihraç edileceklerin listesinin de yer alacağı belirtildi. 

Son KHK'nın yayımlanmasının ardından Resmi Gazete'ye ulaşılamıyor

Resmi Gazete'de yayımlanan 699 sayılı KHK'nın ardından yüksek ziyaretçi akını nedeniyle siteye erişim bir süre sağlanamadı.

7 Temmuz 2018 tarihli Resmi Gazete'ye ulaşılamıyor. 699 sayılı KHK'nın yayımlanmasının ardından yüksek ziyaretçi yoğunluğu nedeniyle Resmi Gazete ''The service unavailable'' hatası veriyor.

Bir süre sonra siteye erişimin sağlanabilmesinin ardından ''Bugünkü Resmi Gazete'nin yayımlanması çalışmaları devam etmektedir.'' şeklinde bir bilgi paylaşıldı. Ardından Gazete'nin 7 Temmuz tarihli 30471 sayısında ziyaretçiler aynı hatayı almaya devam ediyor.

Bu akşam Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılan açıklamada TSK ve Emniyet'ten çok sayıda ihracın olacağı bilgisi yer alıyordu. 699 Sayılı Kararname'nin bir ihraç KHK'sı olması beklenirken, uyum düzenlemeleri kapsamında yayımlanan bir yetki kararnamesi olduğu anlaşıldı.

Başbakan tarafından yapılan açıkamaya bakılacak olursa, gecenin ilerleyen saatlerinde ihraç KHK'larının da yayımlanması bekleniyor.  

Editör: TE Bilişim