Uras Benlioğlu, bu videosunda su içerken gerçekten yılan bile dokunur mu dokunmaz mı onu test etmiş! Bu videoda izleyecekleriniz uzman gözetiminde yapılmıştır ve gerçek hayatta denenmesi halinde sonuç vermeyebilir, o yüzden sakın DENEMEYİN!

Su içene yılan bile dokunmaz atasözünün hikayesi

Şu içene yılan bile dokunmaz atasözü neredeyse herkes tarafından bilinen en popüler atasözlerinden birisidir. Su içene yılan bile dokunmaz atasözünün hikayesi üzerinde araştırma yaptıktan sonra bu atasözünün çıkış noktasının efsanelere dayandığını gözlemledik. Anlatılan efsanelere göre bu atasözüne konu olan olay ormanda yaşam süren bir tavşan ve yılan arasında geçmektedir.

Yılan ormanda aç bir şekilde dolaşırken derenin kenarında duran bir tavşanı gördü. Tavşanın kolay bir yem olacağını düşünen yılan tavşana yaklaştı ancak tavşanın su içtiğini görünce birden duraksadı. Tavşanın su içmesini bekledikten sonra birden tavşana saldırdı ancak tavşan aşırı derecede atik olduğundan dolayı yılanın elinden kurtuldu. Bu olay karşısında yılanla dalga geçmek de olan tavşan yılanın aşırı derecede başarısız olduğunu dile getirdi.

Bu olay sonrasında ormanın alay konusu haline gelen yılan bir gün yine tavşanla karşılaştı ve kendisine neden su içerken saldırmadığını anlattı. Yılan tavşana su içmenin tüm canlıların ihtiyacının olduğunu ve su içen canlıların su içerken en savunmasız anlarının olduğunu söyledi. Bu kadar savunmasız bir durumdayken kendisinin bile bir canlıya saldırmayacağını söyledi.

Bu anlatılanlar sonrasında tavşanda yılana karşı haksızlık yaptığını düşündüğünden dolayı aşırı derece mahcup kaldı.

Şu içene yılan bile dokunmaz atasözünün çıkış hikayesi genel olarak bu şekildedir. Bu atasözü hakkında farklı hikayeler anlatılsa da genel olarak hikaye aynıdır ancak hikayede yer alan canlıların kimi zaman farklı canlılar olduğu da söylenmektedir.

Editör: TE Bilişim